Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця

fccc278-saakashvili4
Фото: з фейсбук

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.

Таке рішення на засіданні 5 лютого озвучив головуючий суддя Андрій Коротких, передає Українська правда.

«Суд постановив: апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі залишити без задоволення, а рішення Окружного суду від 3 січня залишити без змін», - сказав суддя Коротких.

Зазначається, що рішення в ступає в силу 5 лютого.

Один із захисників Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення дає владі «багато підстав» реалізовувати плани щодо «можливого незаконного видворення Саакашвілі з країни та можливої незаконної екстрадиції».

Адвокат також запевнив, що це рішення оскаржать у касації.

«Нами буде оскаржено це рішення у касаційній інстанції. Якщо суд в касаційній інстанції не підтримає наші позиції, то ми будемо далі рухатись для захисту Саакашвілі. Є ще європейські інстанці», - сказав Чорнолуцький.

На початку засідання адвокат вкотре заявив, що не довіряє колегії суддів, бо не отримав повного пакету документів про автоматичний розподіл суддів.

Також адвокати Саакашвілі просили суд перенести розгляд апеляції у зв'язку з низкою інших судових процесів, але суд у цьому клопотанні відмовив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: