В Україні активізувалися схеми «виплат» колишнім вкладникам МММ — Мінфін

2113377

Українцям почали надходити дзвінки від імені Міністерства фінансів з пропозицією отримати «компенсацію» за участь в МММ. Для цього просять оплатити «податок».

Міністерство фінансів попереджає українців про шахрайство з компенсацією за участь в акціонерному товаристві МММ. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну.

«Останнім часом в Мінфін надходять повідомлення про те, що від імені Міністерства здійснюються дзвінки громадянам і пропонується компенсація за минулу участь МММ. Шахраї дзвонять з Києва під різними іменами і кажуть, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну "компенсацію"», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, далі шахраї повідомляють, куди слід приїхати, щоб відновити квитанції, і який «податок» для цього необхідно сплатити.

«З огляду на зазначене повідомляємо, що, оскільки відповідно до статті 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, а також з огляду на те, що держава не брала на себе зобов'язань зі здійснення будь-яких виплат акціонерам МММ, інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою», - підкреслили в прес-службі.

У той же час, з метою запобігання шахрайства, в разі надходження на адресу колишніх акціонерів МММ відповідних дзвінків, міністерство радить звертатися в правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: