Міністр інфраструктури анонсував значні зміни в роботі «Укравтодору»

7608850f3de03bd425a5ed2d3f202af6ef09bedf
Фото: ілюстративне. Джерело: Капитал

2018 рік у Міністерстві інфраструктури називають«роком децентралізації «Укравтодору». Компанія передала понад 120 тисяч кілометрів автошляхів на обласний і місцевий рівні.

Про це під час брифінгу розповів глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, передає «24 канал».

За утримання доріг відповідатимуть місцеві органи самоврядування, вони ж стануть розпорядниками коштів. Лише з дорожнього фонду регіони отримають понад 11 мільярдів гривень, а на ремонт і реконструкцію державних автошляхів, які залишились у відомстві «Укравтодору», спрямують близько 18 мільярдів гривень.

Така децентралізація буде вимагати ретельного звітування, запевнив Володимир Омелян.

Окрім цього, невикористані кошти на ремонт доріг ймовірно будуть повертатись до фонду. Таку ініціативу міністр інфраструктури передасть до уряду та парламенту.

«Децентралізація – це більше прав, але водночас і більше відповідальності для місцевих влад. Цьогоріч ми передаємо понад 11,5 мільярда гривень на місця. І ці кошти мають бути ефективно використані на відновлення автошляхів», – зазначив Володимир Омелян.

Відомо, що загалом міністерство виділить до 50 мільярдів гривень. З них понад 19 мільярдів гривень буде спрямовано на відновлення доріг державного значення, понад 6 мільярда – на окремі дороги, а 1,5 мільярда – на безпеку дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: