Головлікар Львівської обласної клінічної лікарні прокоментував інформацію про «обшуки в кабінеті»

IMG_1839
Фото: ЛОР

У ЗМІ з’явилася інформація про нібито обшуки в кабінеті і Михайла Гички, головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні. Журналісти Дивись.info запитали у головлікаря про слідчі дії та розслідування.

Михайло Гичка розповів, що ці слідчі дії не можна назвати «обшуком».  «Вони хотіли документи, які є у бухгалтерії за 2016 і 2017 рік про закупівлі розхідного матеріалу для гемодіалізу і перитонеального діалізу. І напевно, що у мене в кабінеті немає бухгалтерських документів за 2016-17 рік, - прокоментував журналістам Дивись.info Михайло Гичка. – Вони є у бухгалтерії. Вони (слідчі, - ред.) просто зайшли до мене, бо мали виписану постанову забрати ці документи, але оскільки бухгалтерія знаходиться під одною адресою, економічний відділ під іншою, я їм сказав: будь ласка, сюди вам будуть приносити усі документи».

«Хай проводять це розслідування, адже, напевно, не можуть поділити ті представники, які мають монополії на штучну нирку (їх є п’ять в Україні і всі хочуть працювати), то вони між собою борються і під’язують інших. Я читав ухвалу і там написано, що невстановленими особами між працівниками МОЗу, між працівниками департаментів охорони здоров’я якісь йдуть змовини», - прокоментував головлікар.

На запитання, яким чином укладалися договори на постачання цих матеріалів, він відповів, що договори укладались на основі тендерів у PROZORRO. «Ми проводимо тендери на купівлю розхідних матеріалів, - пояснив Гичка. – Це проводить тендерний комітет обласної клінічної лікарні,  у складі є заступник по економіці, позаштатний спеціаліст з нефрології, який знає, що потрібно купляти, є бухгалтер… загалом восьмеро людей, але я як адміністрація лікарні, не маю права туди влазити. Ми можемо після цього лише перевірити, чи є всі сертифікати й ліцензії, тож ми можемо лише за це відповісти».

Згідно із даними сайту PROZORRO, тендери на поставку розхідних матеріалів для гемодіалізу у Львівську обласну клінічну лікарню кілька разів вигравала київська фірма ТОВ "Лінк-Медитал", яка кожного разу пропонувала нижчу від конкурента ціну.

Згідно із даними аналітичної системи YouControl, фірма існує з 2010 року і кожен рік має державні замовлення у сфері постачання фармацевтичних товарів (основний КВЕД). Крім львівської лікарні, компанія вигравала тендери на постачання товарів у Вінниці, Одесі, Києві, Полтаві, Запоріжжі та інших містах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: