«Вусатий фанк»: трейлер і деталі фільму про український фанк

27332651_1798815250139364_4517023828841347867_n

У мережі з'явився трейлер документального фільму «Вусатий фанк» про те, як на тлі ідеологічної відлиги і проникнення із Заходу нових платівок в УРСР зародилися самобутні ВІА.

Сценарист фільму Віталій Бардецький виклав ролик на своїй сторінці в Facebook. У документальній стрічці йтиметься про те, як на тлі ідеологічної відлиги і проникнення із Заходу нових платівок в УРСР зародилися самобутні ВІА.

«Звичайно, все це відбувалося задовго до Facebook та інших сучасних комунікаційних систем, – розповідає диктор про феномен популярності вітчизняного року. – Але капіталістична музика все одно просочувалася за допомогою платівок і так званих «записів на кістках» (коли музика записувалася на рентгенівських знімках, – ред.)».

«Взагалі, з точки зору якості пісень – того, що називається сонграйтинг – це були, напевно, найкращі часи для поп-музики», – розповів Бардецький в інтерв'ю «Телекритиці». З його слів, «вусатий фанк» – це музика стилістично різнопланова, футуристична і оригінальна.

У грудні творці фільму уклали договір з Державним агентством України з питань кіно. Проект виявився серед переможців 10-го конкурсного відбору на отримання фінансової підтримки від держави (вона становитиме 1,768 млн грн). Режисер фільму – Олександр Ковш, продюсер – Андрій Границя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: