У МЗС заявили про порозуміння з угорцями в «мовному питанні»

131198

Заступник голови МЗС України назвав результати переговорів «обережним оптимізмом». 

За результатами поїздки на Закарпаття заступник міністра закордонних справ Василь Боднар повідомив про успіхи переговорів щодо врегулювання «мовного питання» з угорською стороною. Про це він повідомив у своєму Twitter.

«З обережним оптимізмом можна сказати, що тривалі переговори з угорською стороною завершилися узгодженням ключових позицій: про шляхи врегулювання "мовного питання", започаткування спільного прикордонного контролю, розвиток прикордонної інфраструктури.Крок по кроку до нормальності», - зазначив Боднар.

Нагадаємо, 28 вересня в Україні набув чинності закон «Про освіту». Згідно з ним, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська. У середній школі для національних меншин плавно запроваджується українська як мова викладання. Але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома і більше мовами – державною, англійською та іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

У МЗС Угорщини тоді заявили про наміри ініціювати перегляд Угоди про асоціацію з Україною. Причина – мовна стаття закону «Про освіту». Згодом український закон відправили на експертизу Венеціанській комісії. Висновок такий: Комісія не підтримує позицію Угорщини щодо українського закону «Про освіту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: