Депутат пропонує зарезервувати 60 гектарів землі під колишнім ЛАЗом

640x480

Депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак зареєстрував проект ухвали про невідкладні заходи для запобігання шахрайському відчуженню об'єктів майнового комплексу колишнього Львівського автобусного заводу.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Він зазначив, що вимагатиме його включення до порядку денного найближчого засідання.

«Згідно з ухвалою, місто резервує за собою майже 60 гектарів землі під колишнім автобусним заводом, а чиновники мають провести інвентаризацію нерухомості на цій території та доповісти на сесії міської ради з детальною інформацією про таке майно та усі можливі варіанти правових механізмів його повернення у державну або комунальну власність.

Переконаний, що у злодіїв тільки загострилось бажання забрати собі землю та недограбовані залишки заводу, а нещодавня невдала спроба проштовхнути аферу з боргами ЛАЗу в міській раді - лише підтвердження цьому», – написав Маркіян Лопачак.

Натомість у Львівській міській раді пропонують викупити ЛАЗ. Відповідний проект ухвали був оприлюднений 8 лютого.

Згідно з проектом ухвали, депутатам пропонується визнати за доцільне відновлення роботи Львівського автобусного заводу та надати згоду на придбання будівель заводу. Для цього профільні департаменти ЛМР мають розробити та подати на розгляд міської ради план створення та реалізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ», а також порядок викупу або вилучення у власників чи розпорядників активів фірм, які діють на території ЛАЗу.

Крім того, проектом ухвали передбачено, що мерія має знайти кошти на придбання будівель та інших об’єктів ЛАЗу. Наразі, вартість покупки невідома.

Скептично до такої ініціативи поставився голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, на своїй сторінці у Фейсбук він написав: «Від перестановки доданків сума не змінюється. Міська рада Львова заявила про викуп приміщення колишнього Львівського автобусного заводу. Тим самим чиновники мерії таки хочуть забрати з кишень львів’ян більш як 20 мільйонів гривень і заплатити російським аферистам. У цій ситуації варто подумати двічі та докласти усіх зусиль, щоб повернути підприємство українській державі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: