Правоохоронці встановили вандалів, що відбили голову бронзового пам'ятника Тарасові Шевченку

1448822

Двоє раніше судимих місцевих мешканців відбили голову у скульптури та викрали її.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.298 (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури) Кримінального кодексу України, інформує прес-служба поліції Львівської області.

Сьогодні, 12 лютого, під час оперативних заходів дільничні офіцери поліції спільно з працівниками кримінальної поліції встановили причетних до злочину осіб.

«Ними виявились двоє раніше судимих місцевих мешканців, віком 24 та 26 років. Пам’ятник зловмисники понищили щоб мідь, якою була покрита скульптура здати на металобрухт», – розповів начальник Стрийського відділу поліції полковник поліції Іван Малиш.

Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. Їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, повідомлення про те, що у міському парку невідомі особи відбили елемент від пам'ятника Шевченкові у Стрийський відділ поліції надійшло 11 лютого о 13.40. Правоохоронці, які працювали на місці події встановили, що від скульптури зловмисники відбили голову та викрали її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: