У Німеччині уряд однієї з земель вимагає скасувати безвіз для Грузії

1

У Німеччині уряд землі Північний Рейн-Вестфалія закликав припинити дію безвізового режиму між ЄС та Грузією, який був запроваджений минулого року.

Відповідний лист був направлений виконувачу обов'язків міністра внутрішніх справ Німеччини Томасу де Мезьєру, повідомляє DW.

У листі зазначається, що кількість шукачів притулку з Грузії різко зросла, і частина цих людей займаються «кримінальною діяльністю».

У листі міністра закликають вжити заходів на європейському рівні з метою припинення безвізу для Грузії.

В Німеччині минулого року кількість шукачів притулку з грузинськими паспортами зросла з 170 до 743 осіб на місяць.

Федеральне міністерство внутрішніх справ визнало, що різке зростання кількості шукачів притулку з Грузії є проблемою.

При цьому, як повідомляє Федеральне управління з кримінальних справ, дехто із шукачів притулку використовує час розгляду їхніх заяв для здійснення «кримінальної діяльності» на території Німеччини.

Тим часом віце-прем'єр, міністр закордонних справ Грузії Міхеіл Джанелідзе зазначив, що уряд країни серйозно сприймає занепокоєння країн-членів ЄС.

За його словами, поки немає умов для призупинення візової лібералізації, однак необхідно, щоб «громадяни Грузії звернули увагу на низку правил та не порушували їх».

Джанелідзе додав, що уряд розглянув конкретні плани дій щодо недопущення порушень, пов'язаних з безвізовим режимом.

У 2016 році ЄС передбачив механізм призупинення безвізового режиму з третіми країнами у тому разі, якщо їхні громадяни порушуватимуть умови безвізу. До скасування віз із Грузією в німецьких урядових колах висловлювали побоювання, що через значну кількість квартирних крадіжок, які вчиняє організована злочинність з Грузії, криміногенна ситуація в Німеччині може погіршитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: