Україна може потрапити в список офшорних країн Євросоюзу

53882-1_large
Фото: Слово і Діло

Організація економічного співробітництва та розвитку висловлює побоювання з приводу затримки підписання Україною Багатосторонньої конвенції з протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування.

Про це повідомляє радник міністра фінансів Олена Макеєва, пише Українська правда.

За її словами, відповідний лист ОЕСР направила президенту Петру Порошенко.

"Це може негативно відіб'ється на репутації країни щодо боротьби з офшорами", - зазначила Макєєва.

Разом з тим, як член співтовариства BEPS, Україна взяла на себе зобов'язання виконати мінімальний стандарт Плану дій BEPS та в такий спосіб підтвердити свою відданість боротьбі з офшорами.

«Затримка українською стороною підписання MLI (Багатостороння угода) може надіслати негативний сигнал міжнародному співтовариству... Натомість підписання цього документу стане сильним сигналом та підтвердженням відданості боротьбі з офшорами», - написала Макеєва.

«Вже до 30 червня 2018 року Україна має самостійно оцінити стан виконання мінімального стандарту Плану дій BEPS, а до кінця року – виконати мінімальний стандарт...Невиконання мінімального стандарту може стати причиною для включення України до списку офшорних країн Євросоюзу», - додала вона.

Нагадаємо, заможні іноземці, які підозрюються у корупції, будуть змушені пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великій Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: