Німець, який намагався вивезти з України немовля, отримав 8 років ув’язнення

20160356e1dac323f90

Прокуратура оскаржила незаконне рішення суду першої інстанції, який призначив надто м’яке покарання особам, які вчинили злочин, пов’язаний із торгівлею людьми на Львівщині.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, 27 серпня 2015 року на пункті пропуску «Краковець» прикордонники затримали громадянина Німеччини, який пред’явив документи, що на його думку підтверджують батьківство та дозволяють перетнути кордон разом із новонародженою дитиною.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік не є біологічним батьком дитини, а насправді отримав немовля в породіллі у Львові.

Згодом встановлено, що до вчиненого причетна матір дитини та ще одна жінка – мешканка Дніпропетровської області, яка і організувала протиправну схему.

Такі дії співучасників кваліфіковано за ч.3 ст.149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітнього), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення через державний кордон), ч.3,4 ст.358 (підробка документів та їх використання) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак, за результатами розгляду цього кримінального провадження, Личаківським районним судом Львова винесено вирок, яким дії обвинувачених перекваліфіковано із ч.3 ст.149 КК України на ч.2 ст.169 КК України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі громадянину Німеччини та породіллі, а організатору – 6.

Прокуратура області не погодилась із цим рішенням, а відтак прокурори подали апеляційну скаргу, яку цьогоріч у лютому розглянула колегія суддів Апеляційного суду Львівської області та задовольнила.

Відповідно прокуратура домоглась призначення покарання іноземцю та матері новонародженого у вигляді 8 років позбавлення волі, а організатору – 9 років разом із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: