У Бориславі, замість дороги до школи-інтернату, є тільки напрямок – яма на ямі (фото)

27783202_1177893425674958_107669108_n

До школи-інтернату, що знаходиться на вулиці Короленка у Бориславі, практично не можливо дістатися. Доїхати туди складно навіть автомобілем, не кажучи вже про коляски, на яких батьки везуть дітей до школи.

Про це ІА Дивись.info розповіла мешканка Трускавця Іванна Вінцковська, чия дитина вже третій рік відвідує школу-інтернат.

В інтернаті навчаються різні діти. Син пані Іванни має затримку у розвитку, а є діти з ДЦП тощо. В школі навчається сто дітей. Пані Іванна із ще двома батьками по черзі возять дітей до навчального закладу, але щоразу це перетворюється на справжнє випробування.

«Дорога там така давно. Я просто почала звертати увагу, бо в мене дитина там навчається вже третій рік. Ми вже зверталися у Бориславську міську раду і телефонували на «гарячу лінію», але ніхто не реагує. Зараз ситуація трішки краща, бо сніг забив ями, то більш-менш можна їхати. Але щойно розтане сніг, дорога стає просто смертельною. А везти доводиться трьох дітей, бо ми з батьками чергуємося, і щоразу думаєш: доїдеш чи ні. Ситуація страшна. Ще добре тим, у кого є машина, а в кого нема, то з колясками дуже важко добратися до начального закладу. Зараз туди не ходить маршрутка, знову-таки з тієї самої причини – погана дорога до інтернату. Ситуація дуже погана, ніхто не звертає на нас уваги», – розповіла Іванна Вінцковська.

Жінка зазначила, що зверталися до мера Борислава, але жодної відповіді не отримали.

«Ми писали декілька звернень, але мер нас не чує. Тільки телефонують його заступники, щоб я забрала виклик з «гарячої лінії». Але я сказала, що не заберу доти, доки дорога не буде зроблена. Вже до мене не дзвонять. Вони розсунули дорогу грейдером, сніг забив ями. Але тільки це розтопиться, починається справжня біда. Я водій, тому знаю, що в ямі поміщається півмашини – заїжджаєш і сідаєш на живіт», – додала мешканка Трускавця.

Натомість в управлінні житлово-комунального господарства та енергозбереження Бориславської міської ради ІА Дивись.info повідомили, що знають про проблему, але у найближчих планах про капітальний ремонт вулиці Короленка не йдеться.

«У Бориславі загалом є проблеми із дорогами. Адже протяжність доріг у місті друга після Львова – 114 кілометрів. Особливо це відчувається у віддалених районах. А інтернат знаходиться саме у такому віддаленому районі. Там раніше біля школи-інтернату знаходився завод алмазних інструментів, але він закрився. Ця дорога навіть не має асфальтно-бетонного покриття, вона гравійна. У цьому напрямку рухається багатотонний транспорт нафтовиків. Вони обіцяють долучитися і допомогти з цією дорогою. На тій вулиці навіть мало приватних будинків. Спочатку ми мусимо дочекатися, коли зійде сніг, а потім вирівняти дорогу і засипати її чи щебенем, чи асфальтним зрізом. Ситуація справді дуже неприємна і її важко вирішити. Капітальний ремонт дороги навіть не запланований на 2018 рік. Йдеться наразі про вирівнювання дорожнього покриття», – сказали в управлінні.

Фото Іванни Вінцковської

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: