У Львові діятиме програма Музею Міста

b0c851460bf67fdf42b3c39dece8846d_XL

Завданням Музею Міста є формування спільноти свідомих містян, які розуміють свою роль у творенні середовища міста та відповідального використання його простору.

На засіданні комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва ЛМР депутати підтримали проект ухвали «Про затвердження Програми «Музей міста» на 2018-2022 роки».

Як йдеться у пояснювальній записці, завданням Музею Міста є формування спільноти свідомих містян, які розуміють свою роль у творенні середовища міста та відповідального використання його простору. Водночас завдання - допомогти гостям Львова скласти глибше уявлення про сенси міста, його історію і культуру.

Як повідомила Тетяна Бей, начальник відділу «Музей Міста» ЛМР, над створенням музею в підземеллях Ратуші працювали близько року. Програма передбачає низку культурних, освітніх заходів, конференцій, стажування.

«Ми напрацювали програму на п’ять років, для того, щоб свою діяльність якось означити і скерувати. Програма включає в себе запуск повноцінної роботи інституції, створення простору для виставок музею міста. Також роботу із музейним середовищем міста. Це широка, багатостороння програма».

За словами заступника голови комісії Максима Коляди, програма стане платформою для обговорення актуальних тем урбаністики, переосмислення історії міста та творення сучасної міської культури.

«Зараз питання спадщини входить до переліку креативних індустрій світу. Тобто грамотне ефективне управління спадщиною насправді є не тільки статтею витрат, а й надходжень та наповнення бюджету. Зокрема, ця програма покликана ідейно, управлінсько допомогти Львову створити таку інституцію, яка би функціонувала за прикладом сучасних музейних інституцій в розвинутих країнах світу. По суті Музей Міста мав би стати містком між передовим досвідом західних країн та музейними установами Львова, а також містком між минулим і майбутнім. Програма передбачає велику кількість промоційних та освітніх заходів.

Зараз спостерігаємо світову тенденцію до урбанізації. На уроках історії ми вчимо про історію країни, але не вчимо історію свого міста. А в цьому середовищі є значний ресурс соціальний, економічний, культурний. Музей Міста – це ще одна спроба осмислити Львів, зрозуміти, які ресурси в нас є і як їх транслювати для створення кращого майбутнього».

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: