Офіс закарпатських угорців намагались спалити колишні бойовики, — Москаль

18165704_ak

Спробу підпалити офіс «Товариства угорської культури Закарпаття» два тижні тому в Ужгороді здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу, які сповідують політику Путіна й брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків. 

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Правоохоронні органи встановили осіб, котрі в ніч на 4 лютого намагалися підпалити офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" поблизу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Злочинці – іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу, не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лімонова», - сказав Москаль під час зустрічі в ОДА з представниками керівництва Генконсульства та Товариства угорської культури Закарпаття.

За його інформацією, працівники Служби безпеки України ідентифікували цих людей завдяки камерам відеоспостереження, встановили, з допомогою яких мобільних телефонів вони координували свої дії, в якому хостелі проживали, на якій автозаправочній станції купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною.

«Нам відомі їхні прізвища, адреси і паспортні дані, - сказав Москаль. – Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук. Для нас принципово, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності й засуджені», - сказав він.

У Москаля наголошують, що розхитати ситуацію на міжетнічному грунті на Закарпатті намагалася третя сторона, яка діє явно в інтересах Росії. Ці дії жодним чином не вплинуть на дружні взаємини українців та угорців, а також представників інших національностей, що проживають на Закарпатті, повідомляють у прес-службі Москаля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: