Школа біля Вроцлава виключила учнів з України. Дітей затримали на кордоні

Szkpla-pod-Wroclawiem-skreslila-z-listy-uczniow-z-Ukrainy.-Dzieci-zatrzymano-na-granicy_article

Рада з питань освіти скасує зміни в статуті школи імені Яна Карповіча в Єльчу-Лясковіце біля Вроцлава, якими було виключено шістнадцять учнів з України.

Про це пише wiadomosci.radiozet.pl.

Перевірка все ще триває, але шкільна рада вже прийняла рішення і розпочала відповідні процедури. Українці були затримані в січні на кордоні, коли поверталися зі свят, тому що виявилося, що вони перестали бути студентами. Чи рішення ради дозволить їм продовжити навчання у цій школі?

Найімовірніше так, але остаточне рішення залежить від їхніх батьків. Шкільна рада ще отримає офіційні скарги через рішення школи і перекажуть їх нові опікуни дітей. До виключення зі школи дійшло після того, як навчальний заклад змінив свій статут.

Було додано запис про те, що можна це зробити, якщо закордонні учні не мають юридичного опікуна. Але нові опікуни стверджують, що школа мала інформацію про зміни, але через тривалий обіг відповідних документів вона скористалася цим, щоб вигнати учнів.

Шкільна рада визнала, що такий запис у статуті був націлений лише на одну групу учнів і він не відповідає правилам.

Школа імені Яна Корповіча – це спортивний ліцей. Директорка школи Агнєшка Жак викреслила українських дітей зі списку учнів 22 січня, коли вони перебували на зимових канікулах вдома, інформує.

Обурив вчинок директорки і батьків польських дітей, вони почали писати листи, зокрема і до Агнєшки Жак, яка свій вчинок пояснює тим, що опікун дітей нібито не справлявся зі своїми обов’язками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: