У зоні АТО затримали двох військових, підозрюваних у вбивстві чотирьох товаришів по службі

1

14 лютого 2018 року військовою прокуратурою сил антитерористичної операції спільно з поліцією Донецької області на першій лінії оборони поблизу населеного пункту Широкине виявлено факт вбивства чотирьох військовослужбовців одного із підрозділів Збройних Сил України.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб).

Зазначається, що у ході досудового розслідування проведено огляд місця події за участю експертів та низки інших невідкладних і першочергових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на розкриття цього злочину.

У ГПУ повідомили, що на тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де останні перебували, – ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки).

«Після ґрунтовного дослідження одержаних доказів встановлено причетність до вбивства двох співслужбовців загиблих, яких затримано у порядку ст. 208 КПК України. З участю їх захисників проведені слідчі експерименти, а також їх допити у ході котрих останні надали зізнавальні показання щодо обставин даного вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби.

На теперішній час з затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру за п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою)», – йдеться у повідомленні.

Також призначені судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі.

Нагадаємо, раніше у прес-центрі штабу АТО повідомлялося про загибель чотирьох морських піхотинців за поки нез’ясованих обставин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: