Фільм «Cерце мами Гонгадзе» претендує на премію «Золота Дзига»

1435390189_mamas-heart-1-still-small-1

Фільм «Cерце мами Гонгадзе» відібрали на український Оскар – Національну кінопремію Української кіноакадемії «Золоту Дзигу».

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу режисер кінострічки В’ячеслав Бігун, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Це національна кінопремія, започаткована минулого року. Чи не вперше львівську стрічку відібрали з-поміж 77 претендентів у категорії «документальні повнометражні фільми». До 19 лютого кіноакадеміки визначать, чи потрапить фільм до номінантів, а 19 березня визначать самі номінації, 20 квітня у Києві оголосять переможців премії»,  – розповів В’ячеслав Бігун.

Читайте також«Серце мами Гонгадзе» — кіносповідь не для кожного 

За словами режисера, ідея створення фільму зародилась у Львові. Це стрічка про величну львів’янку Лесю Гонгадзе.

«Ми підтверджуємо, що пані Леся любила це місто і тепло відгукувалась про нього. Зокрема, як вона говорила: “На цій території не можуть бути паскудні люди, тому що виросли у такій гарній архітектурній частині міста”. І у фільмі cправді багато моментів про шарм міста і львів’ян, який ми хотіли підкреслити», - зазначив В’ячеслав Бігун.

Стрічку підсилює написана музика композитора Володимира Гронського, а також «Така як ти» Святослава Вакарчука та «Пісня про Львів» Володимира Самайди.

Як повідомив В’ячеслав Бігун, фільм є фаворитом відомих  кінофестивалів - це «Кінодок», "Громадська платформа" тощо.

«Фільм демонстрували у Парижі, так як цього хотіла пані Леся, у Талліні, було більше 20 показів у Львові, фільм також демонстрували у навчальних закладах, де його позитивно сприйняли. Зокрема має високий глядацький рейтинг у міжнародній кінобазі», - наголосив В’ячеслав Бігун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: