У Тернополі студенти продавали українок у сексуальне рабство до Туреччини та ОАЕ

im-rab3

Поліція затримала у Тернополі двох студентів, які продавали українок у скрутному становищі в сексуальне рабство до східних країн.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Двоє студентів тернопільського вишу (20-річний чоловік і 21-річна жінка) влаштували нелегальний бізнес з продажу українок у сексуальне рабство до Туреччини та Арабських Еміратів.

Діяли вони через соціальні мережі - викладали «вакансії» про пошук кандидатів. Єдина вимога - претендентки мали бути приємної зовнішньості та віком до двадцяти п'яти років.

Зловмисники розповідали дівчатам про роботу тільки після того, як дізнавалися, що кандидати перебувають у складних матеріальних умовах - мають на вихованні дітей, хворих батьків та інші фінансові проблеми. Лише після цього роботодавці пояснювали суть роботи.

Куди саме мали їхати дівчата, визначали самі «покупці» живого товару. За дівчину, яка підходила для виїзду у Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї - від тисячі до двох тисяч умовних одиниць.

У місяць українська повія заробляла приблизно 12 тисяч доларів. Половину забирав господар, а половину видавав, як зарплату.

Ще у жовтні цими оголошеннями зацікавились працівників відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми в Тернопільській області. Також до поліції звернулось двоє дівчат, що потрапили «вудочку» торгівців людьми, але згодом звернулись по допомогу до правоохоронців.

Злочинців схопили у аеропорту «Київ», а згодом у Тернополі провели обшуки та вилучили мобільні телефони з переписками, комп'ютерну техніку, записники, флешки, гроші, отримані від незаконного заробітку та копії паспортів завербованих дівчат.

За попередньою інформацією, злочинна група вже встигла відправити за кордон близько п'яти дівчат.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини та обрання міри запобіжного заходу». Зловмисникам загрожує позбавлення волі до 12 років з можливою конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: