В окупованому Криму українця Захтея засудили до 6,5 років колонії суворого режиму

630_360_1490201618-8599
Фото: Укрінформ

Окупантський «суд Криму» засудив фігуранта так званої справи «українських диверсантів» Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч грн).

Про це повідомляє Укрінформ.

Захтея звинуватили у злочинах за ч. 1 ст. 30 – ч. 2 ст. 281 (підготовка до диверсії), ч. 3 ст. 222 (незаконний оборот зброї або боєприпасів), ст. 324 (придбання і збут офіційних документів і державних нагород) і ст. 327 (підробка, виготовлення або збут підроблених документів) Кримінального кодексу Росії.

Російський прокурор Світлана Удинська просила для фігуранта «справи українських диверсантів» Андрія Захтея сім років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії поінформувала, що в ніч проти 7 серпня в Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Пізніше Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова обвинуваченого від адвоката за угодою.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Інший фігурант цієї справи Євген Панов залишається в СІЗО до 9 квітня 2018 року.

Нагадаємо, Андрій Захтей – уродженець Борислава Львівської області. На сайті «Миротвореця» він фігурує як посіпака російських окупантів і провокатор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: