На Прикарпатті жителі затримали озброєних членів «Національних дружин»

927698

Жителі села Микуличин на Прикарпатті затримали озброєних представників «Національних дружин».

Про це написав депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчин на своїй сторінці в Facebook.

«Близько 15 молодих людей (кажуть, що студенти) з різних областей України. Мали при собі мисливську зброю 6шт + 1 пістолет (дозволи на зброю показали). Зібралося десь близько 200 небайдужих місцевих жителів, ситуація була дуже напружена, трохи не дійшло до побоїща. В кінцевому підсумку поліція їх затримала, вилучила зброю, поїхали до відділку», - зазначив він.

У свою чергу, «Національні дружини» на своїй сторінці в Facebook повідомили, що метою їхнього приїзду на Прикарпаття нібито стала акція по боротьбі з незаконною вирубкою лісу.

«Саме зараз в Івано-Франківській області "Національні дружини" проводять операцію з протидії незаконній вирубці лісів. Щойно лісовоз заблокував наших бійців і екоінспекцію в селі Микуличин на ділянці "Полумистий», - йдеться в повідомленні.

Ситуацію, що склалася також прокоментували в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як пише «Курс», старший інспектор сектора комунікації місцевої поліції Тетяна Іванюк розповіла, що повідомлення правоохоронцям про конфлікт в Микуличині надійшло 16 лютого близько 17:15 від жителів села. Вони заявили, що в лісовому масиві невідомі люди зі зброєю в камуфляжній формі з емблемами «Національні дружини» вступили в суперечку з місцевими жителями, які заблокували їм виїзд. На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група.

Виявилося, що 12 осіб приїхали з Івано-Франківська, Києва та Харківської області з вогнепальною зброєю на двох транспортних засобах. Вони пояснили правоохоронцям, які приїхали на місце інциденту, що прибули для виявлення та перевірки незаконної рубки і вивезення лісу.

«Фактично вони як "Національні дружини" не мають права цього робити. Якби вони виявили той факт, то повинні були повідомити правоохоронцям, які зобов'язані виїхати на місце події і задокументувати факт. А вони це робили самостійно», - зазначила Іванюк.

У «дружинників» вилучили чотири гладкоствольних, дві вогнепальні одиниці зброї та один пістолет з гумовими кулями. Поліція їх опитала і відпустила. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 частини 1 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Проводяться слідчі дії, опитали близько сотні свідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: