Молитва, піст і милостиня – три правила Великого посту, – Блаженніший Святослав

na_velykden_ec962

Ми спільно розпочинаємо великий час – час Великого посту, Святої Чотиридесятниці. Святі отці і Церква називають цей час духовною весною, коли наша душа, наш дух має пробудитися і наповнитися Богом, Божим світлом.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у відеозверненні напередодні Великого посту.

Є три правила, три засади, відзначає Предстоятель УГКЦ, аби плідно і таким чином глибоко та правильно пережити час Великого посту.

«Ці три правила – молитва, піст і милостиня. Ми входимо в час Великого посту як час великої молитви, зокрема покаянної молитви. Я хочу заохоти і запросити всіх віруючих людей, усіх вірних нашої Церкви в цей час руху до Пасхи Господньої присвятити більше часу Богові, особистій розмові з Ним», – сказав Блаженніший Святослав.

Молитва, вважає Глава Церкви, – це ніщо інше, як глибоке особисте спілкування людини з Богом. «Чи це буде особиста молитва, чи спільна молитва, знайдімо час для Бога, посвятімо Йому час Чотиридесятниці і відкриймо до Нього своє серце, свої думки, свої болі, свої рани. У Його руки вкладімо всі наші потреби. Спілкуймося з Ним», – закликав Глава УГКЦ.

Друга умова – сам піст. «Ідеться про стриманість від усього того, що відволікає нас від спілкування і зустрічі з Богом. Відмовмося в час Великого посту від усього того, що нас відволікає і розсіює. Пізнаймо свої духовні вади. Станьмо до боротьби з нашими пристрастями. Відмовмо собі в тому, що веде нас до гріха. Нехай ця здержливість буде нашим постом душі й тіла», – відзначив духовний лідер греко-католиків.

Милостиня – третя і дуже важлива складова часу посту. «Чинімо діла милосердя, – закликав Блаженніший Святослав, – звернімо наш погляд до потребуючих наших ближніх. Коли ми спілкуємося з Богом, то вчимося відчувати Його присутність. У тих людей, які є потребуючими, навчімося бачити присутнього вічного живого Бога, який сказав: те, що ви зробили одному з найменших, ви мені зробили. Тому в той час даймо милостиню, відмовляючись, можливо, від якихось задоволень і розваг; те, що нам залишилося, даймо як милостиню убогим і потребуючим».

«Бажаю всім глибокого духовного досвіду, досвіду близькості Бога, досвіду пробудження і духовного оздоровлення, досвіду милосердя. Нехай Господь Бог поможе нам і зблизить нас до себе», – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: