На Львівщині відкрили завод із переробки меду (фото)

unnamed (1)

Сьогодні, 19 лютого, у селі Солошин Жовківського району відкрили єдиний на Львівщині завод з переробки меду та продуктів бджільництва ТзОВ «РЕНОМА», передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні, 19 лютого, у селі Солошин Жовківського району відкрили єдиний на Львівщині завод з переробки меду та продуктів бджільництва ТзОВ «РЕНОМА», передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив керівник виробництва Богдан Клепач, мед сюди привозять із різних куточків України.

«Зокрема, підприємство отримує мед із Одеси, Харківщини, Сумщини, Кіровоградщини, а Тернопільщина, Хмельниччина, Львівщина - везуть самі. Окрім того, дуже багато меду надходить із Буковини», - розповів Богдан Клепач.

Підприємство пропонує гемогенізований мед таких видів: акацієвий, липовий, гречаний, соняшниковий, різнотрав'я та ріпаковий.

Він також зауважив, що вимоги до виробництва меду в Україні є значно більші, аніж за кордоном.

«Переробка меду не є складною. Мед надходить від багатьох пасічників і його треба скупажувати, зістандартизувати та зробити однорідним. В нас для цього є необхідне обладнання», - пояснює пан Богдан.

За словами керівника підприємства, мед закупляється по-різному, хтось привозить або ми виїжджаємо за ним самі. «В нас є система заготівельників по цілій Україні та пункти заготовки. Процес дуже простий, - виїжджає наш представник на місце, відбирає проби, якщо все добре, то забираємо сюди і робимо другий аналіз, сортуємо, формуємо партію, декресталізуємо, формуємо партію та заливаємо в гуманізатор», - роз'яснив Клепач.

Він також відзначив, що завдяки новим потужностям та новому обладнанню на підприємстві, Львівщина зможе переробляти мінімум 500 тонн меду в рік.

«В нас є в планах створити промислову пасіку на теренах органічну пасіку на 500 вуликів та промислову пасіку на 3000 вуликів з метою виробництва власного якісного та екологічного меду», - додав Богдан Клепач.

Виробництво продукції спрямоване виключно на експорт.

«Зараз ми працюємо із Польщею, Австрією, Італією, Канадою, ведуться активні переговори з Іспанією та іншими країнами. Поставки меду вже йдуть в Польщу», - зазначив пан Богдан.

Окрім того, на підприємстві планують започаткувати виробництво фасованого меду, в тому числі органічного, потужністю 240 тонн на рік.

Також серед планів підприємства є розведення та утримання бджіл, використання відселекціонованих карпатських бджіл, застосування сучасних технологій прискореного розмноження бджолиних сімей.

За словами керівника, будівництво підприємства розпочалося ще в квітні, а кошторисна вартість проекту 20 млн гривень.

Окрім того, на відкритті заводу голова Львівської ОДА Олег Синютка відзначив, що на даному підприємстві буде створено десяток робочих місць із хорошою заробітною платою.

Синютка також переконує, коли завод вийде на повну проектну потужність, то буде експортуватись мед не тільки із території Львівщини, а з території всієї України.

«Це є один із тих 300 проектів, які супроводжує Львівська ОДА. Це підприємство єдине у Львівській області такого ґатунку і, яке є лідером українського ринку по експорту меду», - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: