Військова прокуратура спіймала на хабарі помічника судді в Чернівцях

IMG-20180216-WA0014

16 лютого у Чернівцях був затриманий помічник судді Господарського суду Чернівецької області.

Про це розповів під час брифінгу у Львові начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Наріман  Сулейманов, передає кореспондент Дивись.info

«Задокументовано факт вимагання та отримання помічником суді неправомірної вигоди в розмірі  1200 доларів США. Затримання відбулося на автостоянці у Чернвціях під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів. Кошти знайдені і вилучені», - розповів пан Сулейманов.

За його словами, затриманому інкримінують отримання неправоомірної вигоди за вплив на прийняття рішення  особою, уповноваженою на виконання функцій держави поєднаного з вимаганням. Як розповів начальник управління, йдеться про 2 протоколи про адмінпорушення -  водіння автомобіля у нетверезому стані. «Було повідомлення СБУ і заява від особи, у якої вимагали неправомірну вигоду за вплив на суддю, який розглядав протоколи. В першому випадку 700 доларів вимагалося визнання особи невинною в адмінпорушенні, а в другому  - 500 доларів, за звільнення від відповідальності у зв’язку із завершенням тримісячного терміну», - розповів Наріман  Сулейманов.

Наразі військові прокурори Західного регіону України спільно із слідчими Шевченківського відділу поліції ГУ Нацполіції України в Львівській області за матеріалами та спільно з оперативниками УСБУ в Чернівецькій області проводять першочергові слідчі та розшукові дії.

Затриманому готуються оголосити про підозру та клопотатимуть про  обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Також відпрацьовується  причетність до справи суддів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: