МЗС РФ вперше повідомило про десятки загиблих в Сирії росіян

025d207eccfe57dbe3432a6c1c496b53

Там були люди з усього СНД, стверджують у відомстві. 

В результаті «недавнього військового зіткнення» в Сирії, загинуло кілька десятків громадян Росії, повідомляє МЗС РФ. При цьому у відомстві ще раз уточнили, що військовослужбовців і техніки РФ там не було.

«Під час недавнього військового зіткнення, в якому ніяким чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації і не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії і країн СНД, про це вже говорилося, є й поранені, їх декілька десятків», - сказано в повідомленні.

Подробиць цього «зіткнення», в результаті якого загинуло близько 100 російських найманців з ПВК «Вагнера», в МЗС не представили. Лише сказали, що «пораненим громадянам було надано сприяння для повернення в Росію, де вони проходять курси лікування в різних медичних установах».

Як повідомлялося, близько 300 росіян загинули або отримали поранення в результаті атаки міжнародної коаліції в сирійській провінції Дейр-ез-Зор 7 лютого.

Спочатку дослідницька організація Conflict Intelligence Team повідомляла про загибель чотирьох російських військових - Олексія Ладигіна з Рязані, Станіслава Матвєєва та Ігоря Косотурова з міста Азбест (Свердловська область, РФ), також дослідникам вдалося виявити інформацію «Балтійського окремого козацького округу» про загибель в Сирії сотника Володимира Логінова. Пізніше «Медуза» повідомила про п'ятого загиблого росіянина в результаті авіаудару міжнародної коаліції – це активіст «Другой России» Кирило Ананьєв.

Родичі і знайомі російських найманців з «ПВК Вагнера», які загинули в Сирії нещодавно, підтвердили їх смерть.

У свою чергу російське Міноборони заперечує загибель п'яти військовослужбовців. Там кажуть, що ніхто з тих військових, хто офіційно перебуває у Сирії при американському ударі не постраждав, так як їх в цьому районі Дейр-ез-Зора не було. Даних про добровольців, які вирушили до Сирії, Міноборони РФ також не наводить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: