В Україні офіційно визнають 26 лютого Днем спротиву Криму російській окупації

tatarypiketverhovnaradakrym8188-a8aafc4f24c4c85f8a8dfbb299cbd089
Фото: zik.ua

В Україні проводиться робота щодо офіційного визнання 26 лютого Днем спротиву Криму російській окупації. Відповідний документ передали в Адміністрацію президента України.

Про це заявила на прес-конференції в Києві 20 лютого перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, пише Радіо Свобода.

«Ми вважаємо, що цей день має офіційно бути Днем спротиву Криму російській окупації, відповідний документ у 2017 році від Кабміну передали в Адміністрацію президента. Зараз розглядається питання підписання цього указу», – сказала вона.

За словами Еміне, це допоможе розвінчати російські міфи про події 2014 року, коли Росія анексувала український півострів.

«Зараз російська пропаганда намагається довести, що був так званий референдум, спротиву немає, і люди, які живуть у Криму, – проросійські, і намагаються переконати в цьому весь світ. Але це не правда, це спотворення реальності, в якій живуть люди, які чинять спротив, і в кампанії цього року, приуроченої до четвертої річниці, є теза про спротив», – наголосила Джеппар.

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити «Днем спротиву Криму російській окупації». У цей день в 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство».

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: