Вчені довели, що вживання алкоголю подовжує життя

61_main

Вчені продовжують досліджувати ключові фактори, що впливають на тривалість життя, намагаючись знайти секрет довголіття.

Так, раніше вченими було доведено, що середземноморська дієта, як і здоровий спосіб життя в цілому, позитивно впливають на тривалість життя. Однак під час нещодавнього дослідження несподівано з'ясувалося, що дожити до 90 років допоможе не тільки здорове харчування, але і вживання алкоголю, а також кілька зайвих кілограмів. Про це повідомляє Independent, передає Новое Время.

В рамках щорічної конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки в Остіні, штат Техас Клаудіа Кавас, геріатричний невропатолог з Каліфорнійського університету в Ірвайні, США оприлюднила результати свого дослідження The 90+ Study, яке тривало 15 років і було створено з метою виявити причини і фактори, які дозволяють деяким людям дожити до 90 років, а іншим - ні.

Кавас разом з командою дослідників аналізувала дані про щоденні звички 1700 осіб віком 90-99 років. В результаті вчені дійшли висновку, що ті учасники дослідження, які щодня вживали близько двох келихів пива або вина в день, були на 18 відсотків менше схильні до передчасної смерті.

«У мене поки немає цьому пояснень, але я можу з твердою впевненістю заявити, що помірне вживання алкоголю подовжує життя», - заявила Кавас на конференції.

Крім того, під час дослідження з'ясувалося, що у тих респондентів, які мали помірною надмірну вагу, але не ожиріння, ймовірність ранньої смерті знижувалася на три відсотки.

Помірне вживання алкоголю, втім, не єдиний фактор, що впливає на тривалість життя. Так, серед секретів довголіття - наявність в житті людини хобі та регулярні фізичні навантаження. Вчені зазначили, що у тих, хто проводив більше двох годин на день, займаючись улюбленою справою, знижувалася ймовірність передчасної смерті на 21 відсоток. Регулярна фізична активність від 15 до 45 хвилин в день також знижувала ризик ранньої смерті - на 11 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: