Львівоблавтодор віддав 1,77 мільйона за пальне без конкуренції компанії, заснованій півроку тому

b0fdb84c36a3a510c78d65d96a5304c9

Дочірнє підприємство «Львівський облавтодор» ВАТ «Державна компанія «Автомобільні дороги України» уклала угоду з ТОВ «Техойл НК» на закупівлю в талонах бензину А-92.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Тендер оголосили 25 січня, переможця - 6 лютого, натомість угоду уклали тільки 20 лютого. Тендер відбувся на безконкурентній основі, оскільки єдиним учасником торгів було ТОВ «Техойл НК» з Києва.

Предмет закупівлі – 60 тисяч літрів бензину А-92 на суму мільйон 764 тисячі гривень, тобто вартість за літр становить  29,40 гривні.

Згідно із договором, поставки мають здійснюватися у період з 9 березня до 31 грудня 2018 року.

Станом на 19 лютого вартість бензину марки А-92 на заправках Львівщини коливалася у межах від 27,25 гривні за літр до 31,45 гривні.

ТОВ «Техойл НК» – компанія з київською пропискою, зареєстрована півроку тому. Уповноваженою особою і бенефеціаром значиться Олександр Сергієнко, який є засновником чи директором низки інших копаній.

Тільки 2018 року, за неповні два місяці, «Техойл НК» вже встигла укласти угод за державними тендерами на понад 277 мільйонів 570 тисяч гривень. Найбільший з ПАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» на 26 мільйонів 700 тисяч гривень на поставку мільйона літрів дизпального. Ще одна угода на 17 мільйонів 136 тисяч гривень була укладена між ТОВ та Службою автомобільного транспорту Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України. На понад 15 мільйонів 60 тисяч «Техойл НК» уклала угоду із ДП «Одеський морський торговельний порт». 2017 року було укладено угод на майже 6 мільйонів гривень. Доволі непоганий показник для компанії, яка була зареєстрована 29 липня 2017 року.

30 січня «Техойл НК» уклала угоду з Київмедспецтрансом на суму майже 2 мільйони 397 тисяч гривень. Конкурентами компанії були ТОВ «Ватсон» і ТОВ «Нафтотрейдресурс». На перший погляд, нічого дивного у цьому тендері немає. «Техойл НК» чесно виграла торги, запропонувавши найнижчу ціну. Однак ТОВ «Ватсон» звернулося із скаргою до процедури, оскільки, на їхню думку, «Техойл НК» не відповідає усім вимогам замовника. Зокрема вказується на те, що компанія немає досвіду роботи на ринку. Натомість за вказаним на фірмовому бланку номером телефону знаходиться інша компанія – ТОВ «Техойл Рітейл». Крім того, скаржник заявляє, що його юридичному представнику не вдалося виявити «Техойл НК» за вказаною юридично адресою вулиця Ярославів Вал 5В, натомість там розміщені компанії із співзвучними назвами.

Згідно із даними odnodata.com, за адресою вулиця Ярославів Вал, 5В розміщені наступні компанії: ТОВ «Техойл ЛТД», ТОВ «Техойл НК», «Техойл ТК», «Техойл ТМ», «Техойл Трейд», «Техойл Рітейл», а раніше тут було прописане Адвокатське об’єднання «Адвокатська компанія «Резніков, Власенко та Партнери», де один із партнерів і засновником є Сергій Власенко – найближчий соратник Юлії Тимошенко. Щоправда, на сьогоднішній день діяльність адвокатського бюро припинена.

Згідно із даними YouControl, справді усі шість компаній у назві яких є «Техойл» знаходяться за адресою вулиця Ярославів Вал, 5В. Отже, «Техойл ЛТД» існує з 4 січня 2018 року, уповноважена особа Олег Мусієнко, засновник ТОВ «Техойл ТМ», статутний капітал – 10 тисяч гривень, основний вид діяльності – оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Що стосується компанії-засновника «Техойл ТМ», то вона існує з 26 серпня 2016 року. Уповноважена особа Віталій Пащенко, засновники – Віталій і Наталія Пащенки. Статутний капітал – 300 тисяч гривень. Основний вид діяльності – лізинг інтелектуальної власності та подібних продуктів, крім творів, захищених авторськими правами.

«Техойл ТК» зареєстрована 11 листопада 2016 року. Уповноважена особа – Ігор Колодєєв, засновник – «Техойл ТМ». Статутний капітал – 10 тисяч гривень. Основний вид діяльності – оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

«Техойл Трейд» з’явилася 28 квітня 2016 року. Уповноважена особа – Сергій Шелуханов, засновники – Сергій Шелуханов і Віталій Пащенко, 20 і 80% відповідно. Статутний капітал – 5 тисяч гривень. Основний вид діяльності – діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами.

І найстаршою у списку є компанія «Техойл Рітейл», заснована 13 січня 2015 року. Уповноваженою особою та засновником є знову-таки Віталій Пащенко. Статутний капітал – тисяча гривень. Основний вид діяльності – оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Наявні факти дають підстави стверджувати, що всі шість компаній тісно пов’язані між собою. Крім того, принаймні трьом з них неабияк щастить в отриманні державних тендерів. Якщо проаналізувати 2017 рік, то бачимо, що «Техойл НК» отримали замовлень на 5 919 132 гривень, «Техойл ТК» – 786 196 857 гривень, «Техойл Рітейл» – 1 016 916 562 гривень.

Згідно із довідкою OilNews, ТОВ «Техойл» було засноване Віталієм Пащенком 2007 року і займається реалізацією нафтопродуктів дрібним оптом, а також за безготівковим розрахунком через партнерські АЗС в 19 регіонах України. У липні 2016 року «Техойл» переоформлено в Сумах під назвою «ВТМ-12» на Володимира Янушевського. Пік діяльності компанії припав на 2014 рік, коли ТОВ отримало тендерів на понад 446 мільйонів гривень, а вже 2015-го сума держзакупівель впала у понад 29 разів до менше 15 мільйонів гривень.

Компанії з орбіти «Техойл» були помічені у низці скандалів. Тільки протягом травня-червня ТОВ «Техойл Рітейл» і «Техойл ТК» 48 разів переглядали ціни за контрактами, укладеними з державними і комунальними закладами, повідомляв enkorr. Схема працювала наступним чином: на торгах «Техойл» пропонував нижчу ціну за ринкову, що давало можливість виграти торги у конкурентів, однак одразу ж після укладення угоди компанія повідомляла про перегляд ціни у бік збільшення. Є постанови про порушення низки справ – господарських і кримінальних.

Як бачимо, новостворена компанія «Техойл НК», яка, на перший погляд, не пов’язана із «Техойл Рітейл» і «Техойл ТК»,  на цьому фоні має незаплямовану репутацію, тож її шанси на перемогу у торгах значно підвищуються, незважаючи на відсутність досвіду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: