На Львівщині тренуються бійці оперативного резерву ЗСУ (фото)

DSC_0303
Фото: Львівський ОВК

Понад 120 резервістів оперативного резерву другої черги з Пустомитівського, Городоцького, Жовківського та Мостиського районів проходять плановий вишкіл на базі військових полігонів Національної Гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Про це повідомили у Львівському ОВК.

Зазначається, що в ході занять резервісти удосконалили свої практичні знання з тактичної та вогневої підготовки і тактичної медицини.

Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Олександр Тіщенко зазначив, що такі навчання цікаві усім учасникам, адже в якості інструкторів були запрошені не лише діючі військовослужбовців, а і демобілізовані учасники АТО із значним бойовим досвідом.

«Зокрема, ми активно співпрацюємо зі спортивно стрілецьким клубом «Карабін», який створили демобілізовані бійці Львівської десантно-штурмової бригади та громадською організацією «Союзом Ветеранів Десанту». Така співпраця значно покращила якість та ефективність даних навчань», - сказав Тіщенко.

Окрім того, учасник зборів молодший сержант Віталій Смілка проходив військову службу за контрактом ще до початку антитерористичної операції та брав участь у миротворчій місії в Іраку. Згодом звільнився з лав ЗСУ.

У 2014 році він добровольцем пішов захищати Батьківщину. Під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО Віталій отримав поранення.

Сьогодні він резервіст оперативного резерву другої черги підрозділу територіальної оборони. Віталій Смілка ділиться, що приємно вражений якістю таких навчань. «Найбільше сподобалася тактична підготовка, де я почерпнув нову цікаву інформацію для себе. Інструктор, старший лейтенант запасу Володимир Ратушняк добряче нас заставив попітніти у морозну погоду. Йому вдалося пояснити та показати усе таким чином, що нам вийшло відтворити ці елементи в ході практичного виконання вправ», - розповідає Віталій.

Нагадаємо, що з лютого на території Львівської області відбуваються збори з резервістами оперативного резерву другої черги загонів територіальної оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: