У кожному регіоні України створили штаб зі стягнення аліментів

afec78c3-5dc3-45f0-b8ad-621061c36f06

У кожному регіоні України відкрили штаби, що контролюватимуть виконання органів державної влади рішень про стягнення аліментів.

Про це заявив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

У всіх регіонах України створено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

«При всіх головних територіальних управліннях юстиції утворені регіональні штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів, до складу яких входять керівники цих управлінь та керівники всіх органів державної виконавчої служби регіону», - зазначив Шкляр.

За словами заступника міністра юстиції, штаби слідкуватимуть за дотриманням державними виконавцями вимог законодавства при виконанні рішень про стягнення аліментів, а також проводитимуть роз’яснювальну роботи щодо застосування законодавства, яке регулює порядок стягнення аліментів.

Повідомляється, що за 10 днів з початку дії реєстру боржників державними виконавцями винесено:

  • 25 215 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України;
  • 21 771 постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами;
  • 21 364 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю;
  • 21 188 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

«Завдяки винесенню цих постанов і застосуванню встановлених законом обмежень, за 10 днів державними виконавцями стягнуто 5,7 мільйона гривень заборгованості зі сплати аліментів. Станом на 16 лютого внесено до суду 6 165 подань про оголошення розшуку боржника», - наголосив Сергій Шкляр.

Він також додав, що всього за період з 1 січня по 16 лютого 2018 року органами державної виконавчої служби стягнуто 324,5 млн грн на користь 434 295 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: