Як АТОвець заснував власний бізнес на Львівщині (фото)

unnamed (2)

Учасник бойових дій, мешканець села Годині Михайло Стефаниця заснував власний бізнес - підприємство з надання транспортних і побутових послуг на Львівщині, передає кореспондент Дивись.info.

У 2014 році він пішов захищати рубежі України під час третьої хвилі мобілізації. А коли був демобілізований з лав прикордонників, вирішив зайнятися власною працею, підприємницькою діяльністю, допомагати розвитку інфраструктури району.

Пан Михайло вирішив зайнятися цією справою, оскільки зрозумів одну дуже важливу річ - тільки ми, українці, на своїй землі самі зможемо навести лад.

«Треба розпочинати свою справу, це хороша інвестиція у своє майбутнє і стабільність у нашому житті. Словом, ризикнув, продав свій автомобіль, мав ще деякі заощадження і купив міні-вивантажувач, екскаватор. Крім того, у мене була своя вантажівка», - розповів Михайло Стефаниця.

Отож, підприємство ФОП «Стефаниця» працює офіційно, воно єдине у Мостиському районі, яке надає послуги: копання канав для води, каналізації, фундаментів, дренажні роботи, встановлення дренажних кілець, планування території, вивіз сміття, вирівнювання території під бруківку, тощо.

Пан Михайло також розповідає, що придбав вантажівку з маніпулятором, з грейдерним ковшем-самоскидом, такої у районі немає ні в кого.

«Хотів би підкреслити, що започаткувати свою справу, оформити всі документи мені допомогли спеціалісти з Мостиського центру зайнятості – дуже вдячний їм. Крім того я два тижні разом з іншими учасниками бойових дій навчався у бізнес-центрі у Львові, де отримав ази ведення бізнесу», - пояснив АТОвець.

«За програмою Львівської ОДА після навчання у бізнес-центрі на безповоротній основі для ведення бізнесу мені допомогли придбати бетономішалку (вартість 20 тис. грн.). За Програмою надання допомогли учасники бойових дій отримав також деякі грошові кошти і придбав й екскаватор. За один сезон всі затрачені кошти окупилися», - додав він.

Пан Михайло запевняє, що вже півроку сплачує тіло кредиту, а обласна адміністрація повертає частину процентів від кредиту, що є дуже вигідно та зручно.

За словами заступника директора департаменту економічної політики, начальника управління підприємництва та промислової політики Львівської ОДА Андрія Кісери, Михайло Стефаниця став учасником програми підвищення конкурентоспроможності у 2017 році. «Одним із завдань цієї програми передбачено, що з обласного бюджету відшкодовується відсоток за отриманими кредитами. Також цією програмою передбачено підтримка підприємницьких ініціатив учасників АТО», - розповідає Кісера.

«Якщо на фінансовому ринку сьогодні банки пропонують умовно середньовідсоткову ставку 21%, то з обласного бюджету відшкодовується 14%, тобто, до погашення учаснику АТО залишається лише 7%. В цьому й полягає завдання підтримки підприємницьких ініціатив учасників АТО», - пояснив Андрій Кісера.

Він відзначив, що мета програми - допомогти адаптуватися демобілізованим учасникам АТО до мирних умов, віднайти себе та започаткувати свою власну справу. А за умовами цієї програми немає жодних обмежень щодо виду діяльності, які можуть започатковувати свою власну справу та обмежень до досвіду діяльності, як фізичної особи, так і до підприємця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: