Росія намагається вплинути на голосування премії Оскар

foto-prmua_rect_d4d46adf0b6991d2c66c0d456cf204e2

Росія намагається вплинути на результати голосування Американської академії кіномистецтва, яка визначає переможців престижної премії Оскар.

Про це йдеться в матеріалі New York Times, опублікованому в середу, 21 лютого, передає Експрес.  

Відзначається, що Москва намагається запобігти завоюванню Оскара двома документальними фільмами, «які їй не подобаються».

Один із них - «Останні люди в Алеппо» сирійського режисера Ферас Файяда. Фільм зображує місто Алеппо після бомбардування російських літаків і героїзм рятувальних груп під назвою Білі шоломи. Режисер скаржиться на те, що він неодноразово піддавався атакам тролів у соцмережах, і вважає, що російська кампанія має на меті дискредитувати його фільм в очах американських кіноакадеміків.

Крім цього, групу сирійських волонтерів, яка допомагала під час зйомок, на російському ТБ називають «подільниками терористів», які нібито планують «провокацію з використанням хімічної зброї» в Сирії.

Друга документальна стрічка – «Ікар» - розповідає про державну програму допінгу в Росії. Її режисер Браян Фогель був змушений чотири рази міняти розташування продакшн-студії, використовувати одноразові телефони і постійно переховувати головного персонажа - колишнього главу російського антидопіногового агентства Григорія Родченкова через спроби стеження і загроз життю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: