У Рясному відкрили сучасну Smart-бібліотеку

IMG_6957

Сьогодні для мешканців мікрорайону Рясне на вул. Ковалика, 1 відкрили Smart-бібліотеку.

Простір облаштований за усіма сучасними вимогами щодо функціональності – є зони для читання, для ігор та відпочинку. Як повідомили в міському управлінні культури, наступні відкриття – це URBAN-бібліотека на вул. Устияновича, 4, трохи згодом - відкриття Сенсотеки на вул. У. Самчука, 22, та Іннотеки на вул. Городоцькій, 281. Ці об’єкти зараз перебувають в ремонті, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Відкриття дитячої бібліотеки в Рясне – масштабна подія для мікрорайону, що відбувається в рамках реалізації стратегії децентралізації культури міста Львова.  Приміщення для Smart-бібліотеки разом з меблями та обладнанням (комп’ютери, копіювальна техніка, плазмовий телевізор, графічний планшет, електронні книжки, сенсорна дошка) було придбано у грудні торік за 7,7 млн грн.

Під час відкриття smart-бібліотеки була представлена спеціальна цифрова виставка сканованих об’єктів та скульптур доповненої реальності від Pixelated Realities, яку привезли з Одеси. Ця виставка триватиме протягом тижня. Діти можуть «поспілкуватись» з віртуальним королем Данилом Галицьким, а також побачити оцифровані споруди.

В день відкриття заплановано багато цікавих заходів. Окрім презентації самої smart-бібліотеки, буде навчання з користування інтерактивною дошкою, конкурс талантів «Х-фактор», кіноперегляд «Доторкнись та побач» із Анною Матійченко (у рамках проекту рівності «Бібліотека для всіх: інклюзія в дії»), та ігрова майстерка «Творчий дотик» (з використанням графічних планшетів).

Як повідомили в управлінні культури ЛМР, на сьогодні це шоста бібліотека сучасного типу медіатеки, інші вже працюють за такими адресами: вул. Мулярська, 2а, Симоненка, 10, Мишуги, 3, Патона, 4/2, Окружна, 29.

Загалом у Львові є 40 бібліотек, з них: 23 – дорослі, 17 – дитячих.

З бюджету розвитку на галузь культури загалом на 2018 рік передбачено 35,5 млн грн. По бібліотеках зокрема: закупівля книг – 760 тис грн, комп’ютери та меблі – 500 тис грн, періодика – 100 тис грн, на бібліотеки на ремонти – 8 млн 610 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: