Через висловлювання Геннадія Москаля про Уляну Супрун розгорівся скандал

image_307d4
Фото: Укрінформ

Урядовці різко відреагували на висловлювання голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля про в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

Зокрема міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Коли стоїть питання навіть не гендерної рівності, а елементарної етики... Повага – це завжди передумова для розуміння та зважених рішень. Тому вважаю неприпустимим таку поведінку та хамське ставлення до моєї колеги Уляни Супрун. І сподіваюся на здоровий глузд і публічні вибачення від Геннадія Москаля».

Так само різко висловилася віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Безкарність викликає потворні форми зловживань.

«В парламенті сексистські вислови отримують обурення колег, але це не призводить до жодних дій регламентного комітету щодо порушників.

Порушення прав людини, дискримінація через приниження жінок-журналісток при особистому їх обшуку не спричинили жодної реакції керівництва нацполіції.

А посадова особа високого рівня – голова Закарпатської облдержадміністрації – дозволяє собі публічну нецензурну образу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Як член Уряду України, рішуче засуджую таку поведінку, вважаю її категорично неприйнятною!

Звертаюся до колег спільно дати жорстку відсіч такому неподобству», – написала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що це образа не тільки міністра, але й всіх у суспільстві, хто не хоче чути нецензурщину. Не кажучи вже про те, що вона звучить від високопосадовця.

«Відповідно до законодавства, Г. Москаль по суті вчинив хуліганський поступок, який підпадає під визначення статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне хуліганство», – додала посадовиця.

Нагадаємо, інцидент трапився напередодні. Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль різко відреагував на слова Уляни Супрун, що вакцини від кору, які передала Угорщина Закарпаттю, контрабандні, тому лікарі не хочуть їх використовувати. «У митниці все розмитнено... це що за їб...нута, вибачте мене?! Може, ще якийсь лікар покладе їй діагноз? Ну скільки ми можемо терпіти дебілів в уряді?!» – підкреслив він.

21 лютого Супрун повідомила, що найближчим часом в Україну мають прибути вакцини від кору, які в понеділок буде розподілено по регіонах.

«Є проблеми на Закарпатті, там місцева адміністрація і губернатор... нам повідомив, що вони отримують 8 тис. доз від Угорщини, але їх належним чином не розмитнили, і вони ніби контрабанда, а тепер лікарі не хочуть їх використовувати, і ми їм передали дози», – додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: