Кінець АТО: опубліковано Закон про деокупацію Донбасу

1b787384bee5d32e02aae794de557dcb

Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» у п'ятницю опубліковано в парламентській газеті «Голос України».

Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» у п'ятницю опубліковано в парламентській газеті «Голос України», передає Цензор.НЕТ.

Нагадаємо, Законопроект №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» вніс президент Петро Порошенко 4 жовтня.

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки 5 жовтня схвалив законопроект № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», рекомендувавши його до прийняття в першому читанні.

6 жовтня Верховна Рада затвердила президентський законопроект в першому читанні.

За ухвалення президентського варіанту законопроекту про деокупацію Донбасу за основу проголосували 114 нардепів від фракції «БПП», 71 нардеп від «НФ», 17 нардепів від Радикальної партії, 12 нардепів від групи «Волі народу» і 19 позафракційних депутатів.

Жодного голосу на підтримку цього законопроекту не дали фракції «Батьківщини», «Опоблока», «Самопомочі» і групи «Воля народу».

Законопроект повинен створити нову правову основу для вирішення завдання щодо відображення ворожої агресії на Донбасі, а в перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного кордону.

Читайте також: Військовий експерт розповів, що зміниться після переформатування АТО

20 лютого 2018 року Порошенко підписав закон про деокупацію Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: