Кубів у Львові розповів, як уряд підтримує машинобудування

DSC06868

Уряд створив умови для розвитку підприємств машинобудування, зокрема ухвалив рішення щодо збільшення обов’язкового авансового платежу за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів та трамваїв до 70%, а також збільшив строки, за які виробник може поставити продукцію комунальному підприємству.

Уряд створив умови для розвитку підприємств машинобудування, зокрема, ухвалив рішення щодо збільшення обов’язкового авансового платежу за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів та трамваїв до 70%, а також збільшив строки, за які виробник може поставити продукцію комунальному підприємству.

Про це під час візиту до Львова нагадав перший віце-прем’єр-міністр-Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає кореспондент Дивись.info.

«Під час публічних закупівель замовники не могли попередньо оплатити транспорт, де строк поставки виходив за межі поточного бюджетного року. Це ускладнювало роботу виробників і зменшувало можливості для замовників, які хотіли б закупити новий транспорт. Тепер ми врегулювали цю норму, щоб підтримати національного виробника та сприяти оновленню транспорту у містах. Якщо закупити для міст України 100 трамваїв та 50 автобусів, чи навпаки, то 60% локалізації виробництва дозволяє повернути в місцеві бюджети мінімум 90 млн грн», - наголосив Степан Кубів.

За його словами, раніше замовники могли здійснювати передоплату при закупівлях трамваїв, тролейбусів, автобусів, електробусів та інших транспортних засобів тільки у тому випадку, якщо вони будуть поставлені упродовж поточного бюджетного періоду.

Постачальники, зазвичай, не могли виготовити замовлення вчасно, не могли бути впевнені у тому, як закінчиться закупівля і розпочати виготовлення продукції наперед.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: