Львів подав заявку на участь в проекті ЄС

947154A3-69C5-4365-A39A-742FA01C9FE1_w1023_r1_s

Львів подав заявку на участь в ініціативі «Мери за економічне зростання», яка є новим проектом Європейського союзу, що розпочала діяльність у січні 2017 року в рамках Східного партнерства, повідомили в ЛМР.

Відповідно до ухвали № 2906 від 25.01.2018 «Про приєднання Львівської міської ради до Ініціативи «Мери за економічне зростання», відповідальність за співпрацю в межах ініціативи покладено на КУ «Інститут міста».

«Представлений 26 жовтня 2016 року проект «Мери за економічне зростання» став новою ініціативою Європейського союзу, спрямованою на сприяння місцевим органам влади країн Східного партнерства: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Загальна мета ініціативи «Мери за економічне зростання» ‒ сприяти розвитку потенціалу місцевих органів влади країн Східного партнерства в стимулюванні економічного зростання, підвищенні рівня зайнятості в регіоні, забезпеченні участі громадян в економічних, соціальних і культурних процесах на місцевому рівні, а також підвищенні їх добробуту та якості життя.

Наголосимо, що в заявці на участь йдеться про те, що у разі приєднання до ініціативи, міська рада Львова зобов’язується у співробітництві з приватним сектором та організаціями громадянського суспільства розробити план місцевого економічного розвитку відповідно до рекомендацій, наданих Секретаріатом «Мери за економічне зростання», та надати цей план протягом одного року з дати прийняття рішення муніципальною радою про приєднання до Ініціативи. Також вказано, що у партнерстві з приватним сектором та організаціями громадянського суспільства провести аналіз та розробити заходи, спрямовані на стимулювання зростання, розвитку та зайнятості; чітко визначити результати реалізації та цільові показники таких заходів. Зафіксовано зобов’язання, яке стосується заохочення участі у місцевому економічному розвитку всіх зацікавлених сторін, місцевих органів влади, представників бізнесу та громадськості, університетів та дослідних установ, представляючи різноманітність місцевої спільноти та забезпечуючи гендерну рівність.

Ініціатива «Мери за економічне зростання» прагне створити розгалужену регіональну професійну спільноту, що вимагатиме певного залучення членів Ініціативи, проте водночас створить для її членів можливості значної підтримки експертів та колег з інших муніципалітетів, сприяння у поширенні історій успіху, а також інші значні економічні, політичні та репутаційні переваги.

Зауважимо, що після підтвердження членства в ініціативі, місто повинно виконати такі вимоги: надати у визначені строки ретельно опрацьований План місцевого економічного розвитку, що був розроблений відповідно до методології Ініціативи «Мери за економічне зростання»; реалізувати щонайменше 70% Плану місцевого економічного розвитку протягом двох років (24 місяці) з моменту його офіційного затвердження та надавати звіти про хід реалізації Плану кожні шість місяців», - розповіли у КУ «Інститут міста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: