Виконком Львівської міськради визначив долю Монумента Слави

tild3636-3162-4132-b966-623465666332__dsc_4057
Фото: Львівський портал

Аварійну стелу демонтують, аби провести реставрацію, і передадуть до  меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору».

Аварійну стелу демонтують, аби провести реставрацію, і передадуть до меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору».

23 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення вжити заходи з усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил на вул. Стрийській, повідомляє кореспондент Дивись.info.

На засіданні виконкому було прийняте рішення, яке включає в себе три пункти: проведення заходів з усунення аварійності, замовлення містобудівного розрахунку задля визначення проблем довколишньої території та оголошення конкурсу на її розвиток.

«Рішенню з прийняття заходів з усунення аварійності передувало рішення виконавчого комітету, внаслідок якого було замовлено дослідження всіх конструктивів комплексу. В його межах було виявлено, що найвища частина — 30-метрова стела — перебуває у гостро аварійному стані, — каже заступник міського голови Андрій Москаленко. — Сьогоднішнім рішенням ми визначили Галицьку районну адміністрацію, на території якої знаходиться безпосередньо монумент, замовником робіт. Із понеділка вони мають почати юридичну процедуру замовлення обстеження, техніки, щоби найближчим часом можна було всі роботи провести».

За словами Андрія Москаленка, інші елементи перебувають у задовільному стані.

Нагадаємо, Монумент Слави, який вже давно вимагають демонтувати активісти, регулярно зазнає нападів. Але якщо раніше це було обливання фарбою, то тепер уже до пам’ятника приходять з молотками. У четвер, 15 лютого, близько 14:00 представники правих організацій розбили плити та напис «переможцям над нацизмом» на Монументі Слави, що на вул. Стрийській.

Раніше, фахівці Українського інституту національної пам’яті повідомили, що «Монумент Слави є пам’ятником, присвяченим опору та вигнанню нацистських окупантів з України, а тому, відповідно до згаданого вище закону, не є символікою комуністичного тоталітарного режиму та не підлягає обов’язковому демонтажу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: