Вікенд у Львові: куди піти 24 і 25 лютого

Найцікавіші події у Львові на вихідних 24 і 25 лютого.

Театральні події

Вистава «Апокрифи»

24 лютого, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Вистава-притча про людські пристрасті, вірність, зраду, фанатизм, ланцюг іпостасей людського духу, кожна ланка якого самоцінна сама по собі, а разом вони утворюють багатошаровий поліфонічний твір. Композиція вистави не має традиційної схеми «зав’язка-кульмінація-розв’язка». Це низка історій, об’єднаних темою. Підкреслюється одна лінія. Звичайно, при такій побудові детальна розробка нюансів, психологізм образів змінюється виділенням якоїсь однієї риси. Виникають персонажі-маски, персонажі-алегорії. Тут пройдено величезний шлях відбору, відкидання усього зайвого. Багатослівність руйнує чітку логіку побудови. Режисер і актори шукають максимальної точності, щоб розповісти низку історій про тих, хто лишився жити після Голгофи…

Катерина Сліпченко

Музичні події

Reborn Fest

24 лютого, 17:00 !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26)

На сцені львівського клубу FestRepublic зберуться колективи з різних куточків України. Хедлайнером заходу стане одеський гурт Septa, який у Львові виступить вперше за останні кілька років.

Лайн-ап: Septa (Одеса), The Nietzsche (Одеса), icarus driver (Рівне), Affecting Dissent (Тернопіль), Dominatos (Київ), BEAST RIDERS (Львів), Poltva Sharks (Львів).

Mantra Party в стилі The Beatles

25 лютого, 18:00 Студія медитації та йоги Mantra House (вул. Дудаєва, 14; домофон 1)

Mantra Party – це інтерактивний формат камерного концерту з мантрами. Mantra Party в стилі всіми любимого гурту The Beatles. І вестиме цей вечір JANARDANA з гурту Atmasfera – Indie yoga music band, INARY.project. та GOUR – music band.

Гурт Naviband презентує альбом «Адной Дарогай»

25 лютого, 19:00 Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Позитивні та завжди усміхнені музиканти Naviband презентують «Адной Дарогай». Це четверта платівка білоруського гурту, до якої увійшло 9 треків. Усі пісні альбому написані білоруською мовою. У лютому 2018 року стартує тур на підтримку альбому.

Виставки

Виставка «Народження трагедії з духу музики»

До 5 квітня, Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18)

Восени 2016 року Biruchiy дав можливість стартувати великому інтердисциплінарному проекту кураторів Георгія Сенченка (Київ-Берлін) та Євгена Тарана (Мюнхен). Що таке Biruchiy? Це місце, де сучасна арт-спільнота перебуває в тісній комунікації й творчій взаємодії, територія свободи, де разом із віддаленням від материка віддаляються й обмеження.

Щороку цей міжнародний симпозіум сучасного мистецтва проходить на півдні України.

Виставка Наталі Гайдаш «Тихе життя. Пробудження»

До 11 березня, Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Це продовження виставки «Тихе життя» 2017 року, яка була представлена в жовтні. В галереї представлено майже два десятки оригінальних робіт. Художниця закріплює в дерев`яній основі скляні елементи, а потім підсвічує вітраж.

Читайте також: У Львові триває виставка ф’южн вітражів (фото) 

Виставка Ярослави Ткачук «Лабіринт»

До 7 березня, Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

Лабіринти-Схеми оточують і творять наш світ. Усі комунікаційні системи, способи передачі та зберігання інформації, Інтернет-мережі, транспортні мережі, зрештою, робота мозку й наші думки – це також своєрідний лабіринт.
Відтак представляю свої роботи у вигляді QR-кодів та запрошую до власного лабіринту творів, історій, думок… переживань.

Ярослава Ткачук

Виставка «Венеція – стан душі»

25 лютого-12 травня, Палац Потоцьких / Відділ Львівської галерея мистецтв. Мистецтво XIV-XVIII ст. (вул. Коперника, 15)

Живопис, графіка, книги і декоративно-прикладне мистецтво італійських майстрів XVI-XIX ст. зі збірок найбільших музеїв України.

Твори найкращих ведутистів Гварді, Белотто, Карлеваріса, Каналетто вражають рівнем майстерності. Портретна галерея захоплює глибиною характеристик, віртуозністю виконання, адже ці образи вийшли з-під пензля Паоло Веронезе, П’єтро делла Веккіо та інших

Освітні події

Міжнародна виставка «Форум Освіти та Кар’єри – 2018»

23-24 лютого, 12:00 Торгівельний центр «Форум Львів» / Forum Lviv (вул. Під Дубом, 7а)

Виставка орієнтована на старшокласників, студентів і батьків. Кожен бажаючий матиме змогу отримати інформацію про можливості освіти в Україні та за кордоном безпосередньо від представників як українських, так і закордонних навчальних закладів.

Лекція «Портрет Львова у стилі класицизму: архітектура міста у 1772-1848»

25 лютого, 16:00 Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Виставка «Портрет міста» завершується лекцією про архітектуру Львова у стилі класицизму в 1772-1848 роках від Світлани Лінди – докторки архітектури, завідувачки Кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка».

Майстер-клас живопису «Венеційський пейзаж»

25 лютого, 14:00 Художньо-меморіальний музей Івана Труша (вул. Івана Труша, 28)

Учасники майстер-класу ознайомляться із творами, які Іван Труш створив під враженням мандрівок Італією. За мотивами живописних полотен видатного митця із серії «Подорожі Італією» діти створять власну картину. Майстер-клас проводить викладач мистецтв Ніна Журова.

Спортивні події

Футбол. Чемпіонат України. «Верес» (Рівне) – «Динамо» (Київ)

25 лютого, 17:00 Стадіон «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199)

У рамках 21-го туру чемпіонату Української Прем`єр-ліги у Львові відбудеться матч між рівненським народним клубом «Верес» та київським «Динамо».

У першому колі (10 тур) в матчі 23 вересня 2017, що відбувся у Києві, клуби розійшлися миром з рахунком 0:0.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: