Модель першого українського електрокара офіційно представили у Києві

Український електромобіль Synchronous
gazeta.ua

Уперше українським громадянам представили концепт вітчизняного електромобіля Synchronous.

Уперше українським громадянам представили концепт вітчизняного електромобіля Synchronous. Презентація пройшла у Києві, повідомляє Gazeta.ua.

Розробкою автомобіля займалася компанія Electric Marathon International. Над його створенням працювали декілька компаній в Україні: одеська компанія Eco Factor зібрала машину, розробила основні деталі кузова та силову установку, над дизайном працювала фірма SkyRye, зарядний пристрій створили на дніпропетровському підприємстві E-Line.

Це асинхронна машина із українським електродвигуном, китайськими літій-йонними батареями та американським силовим контролером. Прозора кабіна дозволяє водієві збільшити коло огляду.

Представник Electric Marathon International Андрій Білий розповів, що запас ходу такого авто — 130-160 кілометрів. Маючи максимальну швидкість на рівні 60-70 кілометрів на годину, повільний розгін і невеликі габарити, автомобіль ідеально підходить для використання у місті. Особливо розробники сподіваються на те, що його використовуватимуть у якості таксі.

Офіційне ж представлення Synchronous світовій публіці відбулося в Монако на 11-й виставці EVER, присвяченій інноваційним екотехнологіям.

Фото: Юрій Кардашевський / gazeta.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: