Як на Львівщині «оригінально» позбуваються сміття (фото, відео)

13533167_1224997220897943_7877474983020136995_n

Після закриття грибовицького сміттєзвалища у Жовківському районі придумали «оригінальний» спосіб, як позбуватися відходів – посеред поля виривають яму і закопують.

Про це «Дивись.info» повідомив голова екологічної комісії Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Учора депутату зателефонували і повідомили про несанкціонований вивіз сміття між Жовквою і сусіднім Сопошином. На місці виявили трактор і КамАЗ. Трактор викопали велику яму, скинули сміття, а потім все це планували загорнути, якби на місце події не приїхали активісти і поліція.

«Спіймали на гарячому вивіз і захоронення сміття між Жовквою і Сопошином. Керував процесом сопошинський голова», – сказав Ігор Муравський.

Нагадаємо, після трагедії, що сталася на грибовицькому сміттєзвалищі 30 травня, коли внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а безвісти зниклого працівника ЛКП «Збиранка» досі розшукують, полігон відходів було закрито. Львівський міський голова Андрій Садовий уклав тимчасову угоду з Києвом про вивіз сміття на столичний сміттєспалювальний завод. Бюджету міста угода обійдеться у 25 мільйонів гривень. Натомість частина Жовківського району, залежна від грибовицького сміттєзвалища, залишилася взагалі без полігону. Сміття у Жовкві вивозять нерегулярно, по місту часто переповнені баки, минулого місяця тільки раз забирали сміття у приватному секторі, у лісопосадках з’являються стихійні сміттєзвалища. Якщо найближчим часом проблема зі сміттям не буде вирішена, це призведе до глобальних наслідків.

Фото і відео Ігоря Муравського

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: