На Львівщині крадуть пісок, а кар’єри перетворюють на сміттєзвалища (фото)

13820929_1238521709545494_1949436389_n

Нелегальний піщаний кар’єр виявили активісти біля Села Туринка в Жовківському районі.

Про це ІА «Дивись.info» повідомив депутат районної ради, голова екологічної комісії Ігор Муравський.

«На околиці Туринки, біля так званого Білого лісу, ми знайшли нелегальні піщані кар’єри», – сказав Ігор Муравський.

За його словами, пісок вибирали не так давно. Крім того, свіжовикопану яму вже хтось встиг використати як сміттєзвалище. (КамАЗ піску коштує приблизно 3 тисячі гривень – ред.)

До речі, це не перший схожий випадок. Відтоді, як у Жовківському районі через закриття грибовицького сміттєзвалища припинили вивозити сміття, масово почали з’являтися стихійні сміттєзвалища, дуже часто – на околицях лісу чи у полях. І зовсім не йдеться про окремих осіб, які намагалися позбутися відходів.

Нещодавно активісти виявили, як сільський голова Сопошина керував працівниками, які просто у полі намагалися закопати машину сміття. Крім того, на околиці Жовкви, теж у полі, знайшли, найімовірніше, промислове захоронення відходів курей.

Загалом сміття зокрема у Жовкві не вивозять з кінця травня, контейнери переповнені відходами. Однак платіжки за вивезення сміття продовжують приходити.

В інших районах, де є сміттєзвалища, приймати сміття з Жовківського району відмовляються, бо власні полігони ТПВ переповнені, зокрема й через львівське сміття. Як вихід пропонують збудувати у районі сортувальну лінію. Щоправда, що робити до того часу із сміттям, невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: