Мистецький простір: у Карпатах покажуть найкраще з колекції Zenko Foundation

31 липня в арт-просторі Zenko Foundation у Татарові на Прикарпатті відкривається виставка «Сучасна класика. Твори з колекції Zenko Foundation». Арт-простір працює без вихідних з 10:00 до 20:00, вхід вільний. Експозиція триватиме до 30 вересня.

В основу нової виставки покладені твори з колекції фундації. Загалом до неї входять понад дві сотні робіт провідних українських митців. На виставці можна побачити 50 найкращих картин та скульптур. Їх у різний час створили 25 вітчизняних художників, причому деякі з представлених витворів уже стали класикою сучасного українського мистецтва.

«Колекція фонду вже досягла того масштабу, коли з творів, які до неї входять, можна конструювати різнопланові експозиції. Цього разу ми прагнули через вибрані твори з колекції показати зріз українського сучасного мистецтва останніх 25 років, різні його види і зміну поколінь у ньому», - говорить співкуратор Zenko Foundation і куратор проекту Олександр Соловйов.

На виставці можна побачити і твори зрілих художників, і роботи молодих перспективних авторів. Серед експонатів - живопис, скульптура, графіка і фотографії.

«Колекція має жити, тобто не вкриватися пилом у сховищах, а постійно виставлятися. Сучасне мистецтво має ставати ближчим до глядачів, тому на літній курортний сезон ми в арт-просторі у «Коруні» підготували цей проект», - говорить співзасновник Zenko Foundation і колекціонер Зенко Афтаназів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: