На Волині, у лісі, знайшли жовківське сміття. Розпочато кримінальне провадження

14717056_1317617621582905_1310747539519283522_n

Сміття зі Львівської області викидали у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Про це стало відомо під час «круглого столу» на тему: «Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення» сьогодні, 25 жовтня, пишуть Волинські новини.

Начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зауважив, що протягом двох останніх тижнів в Ківерцівському районі затримали велику машину зі сміттям. Щодо цього інциденту вже розпочали кримінальне провадження. В тому ж смітті знайшли документи Жовківської районної адміністрації (Львівська область), місцевого відділення поліції тощо.

Нещодавно поблизу селища Колки в лісі затримали автомобіль, який хотів висипати сміття. Проте лісова охорона встигла викликати правоохоронців. Як виявилось, водій працює на київське підприємство, яке має угоду з Львівською міською радою на вивіз сміття.

«Напевне віз сміття на Київ, а вирішив на Волині по дорозі викинути», - припускає Ткачук.

З його ж слів, 6 немісцевих машин зі сміттям затримали на Локачинському полігоні. Про ці факти Ткачука повідомляв сільський голова.

Як повідомлялося, у лісі неподалік села Гайове Ківерцівського району можна натрапити на гору сміття. Про те, що це може бути львівське сміття, припустив луцький волонтер Сергій Шараєвський, який і опублікував відповідні фото у себе на сторінці у Фейсбук.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Сміття з Грибовицького звалища, яке потайки звозили на полігон твердих побутових відходів у село Брище, що під Луцьком, приймали по тарифу 36 гривень 66 копійок за тонну. При цьому, договори в 3 з 4 випадків укладали з приватними фірмами. Про це йдеться у відповіді на запит депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука.

А як розповіли працівники полігону, привезене сміття було старим та перегнилим - ймовірно, довго пролежало в землі.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Тоді загинули троє рятувальників, а працівника ЛКП «Збиранка» досі не знайшли.

Нагадаємо, сьогодні біля міста Дубно перевернулася фура зі сміттям. В автомобіля львівська реєстрація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: