Трускавецький дельфінарій влаштував свято для дітей-сиріт Львівської області (фото)

img_20161105_121518

Михайло три тижні тому переніс тяжкий приступ епілепсії. Хлопець виховується у Роздільському дитячому будинку-інтернаті для особливих дітей. Сьогодні для нього особливий день: разом з іншими вихованцями він приїхав до трусавецького дельфінарію за емоціями. З нагоди свого першого дня народження трускавецький розважально-оздоровчий влаштував для дітей різних соціальних категорій свято.

Михайло три тижні тому переніс тяжкий приступ епілепсії. Хлопець виховується у Роздільському дитячому будинку-інтернаті для особливих дітей. Сьогодні для нього незвичайний день: разом з іншими вихованцями він приїхав  до трусавецького дельфінарію за емоціями. З нагоди свого першого дня народження трускавецький розважально-оздоровчий заклад влаштував для дітей різних соціальних категорій свято. 

Михайло розмовляє погано, але із задоволенням іде на контакт. «Мені тут сподобалося, хочу приїхати ще», - ділиться враженнями хлопець та із задоволенням стає фотографуватися.

Директор благодійного фонду «Із янголом на плечі» Юрій Федечко, який і привіз вихованців Роздільського дитячого будинку до Трускавця, наголошує, що коли починається святкування Святого Миколая, багато депутатів вважає, що достатньо подарувати дітям цукерки та книжечки, цим самим поставити собі галочку за добру справу.

img_20161105_142859

«Для дітей, які перебувають у сиротинцях та інтернатах, важливо виїхати за межі інтернатів, аби побувати у справжньому дійстві та відчути себе частиною суспільства. Сьогодні ми організували подію для 50 дітей, яких життя не дуже гладило по голівці. Тут є 14 дітей, які свого часу лікувалися у західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі, тобто в минулому онкохворі діти. Тут присутня Софійка, сестричка Максима Шведа, для якого збирала кошти вся країна, але який, на жаль, помер 10 червня. Після того, як сім'я віддала кошти на лікування, вони не мають можливості відвідувати такі бюджетні заклади. Є три хлопчики з сімейного дитячого будинку», — розповідає Юрій Федечко.

400 маленьких громадян розважали 6 дельфінів, за участю яких відбулася святкова вистава, насичена захоплюючими трюками тренерів. Перед виставою дітей розважали аніматори: наносили грим на морську тематику, роздавали кульки, фантазували пензликом.

Дельфіни виявилися не лише надзвичайно розумними, а й справжніми патріотами: вони самі за допомогою пензликів намалювали картину(український прапор). Щасливчика, який отримав мистецький шедевр, обрав морський котик Міша. Ним виявилася дівчинка Марічка, яка перехворіла раком.

img_20161105_140326

Та на цьому сюрпризи не закінчилися. В рамках акції «Долонька до долоньки», дельфінарій «Оскар» реалізував мрію сироти на ім'я Віра. «Дівчинка навчається в 10-му класі і проживає у дитячому будинку сімейного типу. З самого дитинства вона мріяла познайомитися з дельфінами поближче. І ось в неї з'явилася така нагода», – розповіла менеджер зв'язків з громадськістю та ЗМІ дельфінарію Світлана Радішевська.

Дирекція закладу наголошує, що з моменту відкриття єдиного в західній Україні дельфінарію заклад прийняв у своїх стінах майже 3,5 тисяч осіб соціальних категорій з Львівської та Івано-Франківської областей. Окрім того, біля 100 дітей з фізичними та психологічними вадами та бійців АТО безкоштовно пройшли сеанси реабілітації за допомогою унікальних дельфінів.

img_20161105_135935

Радник міністерства соціальної політики внутрішньо переміщених осіб у Львівські області Оксана Яковець розповідає, що сьогодні мала можливість привести 50 дітей для участі у благодійній акції. «Це діти з числа переселенців, які проживають на теренах Львівської області. Тут була родина, яка має дівчинку з вадами здоров'я. Оскільки в області проводяться такі заходи, цей захід свідчить про увагу бізнес-структур до проблематики людей, які опиняються у важких життєвих ситуаціях», – наголошує Оксана Яковець.

Олександра БАГАЧ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: