«Слава Червоній армії»: директора львівської школи викрили в любові до СРСР

16997939_1863683920579140_3411584667882158218_n (1)

Директор львівської ЗОШ № 10 ім. св. Марії Магдалени (із польською мовою навчання) оприлюднював пости про Червону армію на своїх сторінках у соцмережах.

Директор львівської ЗОШ № 10 ім. св. Марії Магдалени (із польською мовою навчання) оприлюднював пости про Червону армію на своїх сторінках у соцмережах.

Директора львівської загальноосвітньої школи №10 Ришарда Вінценца викрили в пропаганді ідеології Радянського Союзу та любові до «русского міра». Про це йдеться на сторінці Dobrodziej у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, Вінценц публікує такі заклики, як «Слава Червоній армії», а також картинки георгіївських стрічок із підписом «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Відомо, що пости датуються травнем і вереснем 2014 року, часом, коли Росія вже окупувала схід України.

Також в соцмережах, є спільне фото Ришарда Вінценца з Марією Пиж-Пакож, яку звинувачували у розпаленні національної ворожнечі між українцями та поляками.

17022176_1863683823912483_705351188686184956_n

Читайте також: П’ята колона у Львові, або Хто така Марія Пиж-Пакош

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, ситуація, яка трапилася із директором середньої загальноосвітньої школи №10 у Львові Ришардом Вінценцом, з’ясовується.

«Ця ситуація вивчається управлінням освіти Львівської міської ради, за результатами будуть прийняті відповідні рішення», - повідомили у Львівській міськраді.

Відомо, що ЗОШ № 10 ім. св. Марії Магдалени, директором якої є вищезгаданий Ришард Вінценц, є одним із основних осередків діяльності організації «Самостійна стрілецька частина «Львів» ім. капітана Болеслава Зайончковськєго».

Згодом, голова Міжфракційного об’єднання бійців АТО у Львівській облраді Михайло Нискогуз звернувся в СБУ перевірити діяльність іноземного мілітарного формування «Самостійна стрілецька частина «Львів» ім. капітана Болеслава Зайончковськєго» щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.

«Організація позиціонує себе ідейним спадкоємцем "Стрілецького союзу", заснованого польським націоналістичним підпіллям у Львові 1910 року з метою відновлення кордонів Речі Посполитої, до якої мав би входити і Львів. Одним з основних осередків діяльности організації є Львівська ЗОШ № 10 ім. св. Марії Магдалени (із польською мовою навчання). У соцмережах є світлини, де члени цієї організації проводять свої військові вишколи на території Львівщини, у тому числі у вищезазначеній школі. В урочистих заходах члени цієї незаконної міліарної організації використовують макети автоматів, з якими, зокрема, вони пройшли вулицями Львова 3 травня 2016 року. Директором школи є Ришард Вінценц, який на своїх сторінках у соцмережах викладає фото в однострої організації та на сторінках якого присутня антиукраїнська пропаганда. Керівником "Самостійної стрілецької частини "Львів" ім. капітана Болеслава Зайончковського" є Ерік Матецький, на сторінці якого у Фейсбуці вказано, що він є родом з російського Санкт-Петербурга», ‒ зазначено у зверненні.

Михайло Нискогуз наголошує, що громадськість Львівщини стурбована популяризацією імперських ідей міжвоєнної окупаційної Польської держави і фактами розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками з боку згаданої організації. Він просить СБУ здійснити перевірку викладених фактів та вжити заходів щодо незаконної діяльности на території України чужоземного мілітарного формування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: