Провокація на міжнародній трасі: завіса диму і плакати польською мовою (фото)

17554107_1315880131798942_3654321380139955515_n
Провокації на трасі «Львів–Рава-Руська» / Ігор Зінкевич

Невідомі з плакатами польською мовою сьогодні перекрили рух по міжнародній трасі Львів-Рава-Руська у селі Гряда. Протестувальники палили димові шашки та демонстрували плакати із написами «Поляки, об'єднуйтеся».

Про це повідомили у ГО «Варта 1», у прес-центрі Головного управління національної поліції Львівської області журналістам Дивись.info цю інформацію підтвердили.

«О 10:30 на телефон поліції надійшла інформація про перекриття міжнародної траси біля митниці. Патрульні, які забезпечували порядок, заявили, що було 150 осіб», – розповіли у поліції.

Наразі рух транспорту по трасі відновлено. Поки невідомо, з якою метою  відбувалася акція.

До слова, у зв'язку з ситуацією сьогодні голова ЛОДА, керівник обласної СБУ та Нацполіції проведуть брифінг.

За словами депутата Жовківської райради Ігоря Муравуського, мітингувальників привезли трьома великими туристичними автобусами.

Він розповів, що все виглядало як добре проплачена провокація, адже учасники розмовляли невластивим для Львівщини суржиком. Крім того, деякі учасники акції мали дивні нашивки.

Фото Ігор Зінкевич

Як ми повідомляли раніше, вночі невідомі обстріляли Генконсульство Польщі в Луцьку. У даху приміщення консульства – дірка, вікно під цим місцем розбите. Цілилися у крайнє вікно зі сторони вулиці Глушець.

Цей акт вже засудив Президент України Петро Порошенко. А голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович зауважив, що провокатори цілились в українсько-польські стосунки.

«При чому знову з використанням історії: «напад», «Волинь», «польський» – слова, які нині почують в новинах наші західні сусіди, мають налякати не менше, ніж сам факт обстрілу. Гадаю, кожен оглядач, який справді орієнтується в ситуації, може підтвердити загалом дуже приязне ставлення українців до поляків. Використання ж ворогом інформаційних рамок війни, що минула понад 70 років тому, у війні нинішній – впізнаваний почерк. Згадаймо хоча б Одесу травня 2014», – написав В’ятрович на своїй сторінці у Фейсбуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: