Тварина – не іграшка: у львівських школах стартують уроки гуманної освіти

18073576_1413373125368434_624132374_n

У навчальну програму усіх 138 шкіл Львова запровадять унікальний курс гуманної освіти «Маленький принц. Львів, що любить тварин».

А вже в травні 2017 кожен львівський 7-класник вмітиме грамотно спілкуватись з домашніми улюбленцями, поважатиме їх, вмітиме розпізнавати їх емоції, розумітиме потреби і вже ніколи не викине на вулицю. А отже знатиме, в чому полягає гуманність.

Ініціаторами проекту є компанія Kormotech та Департамент гуманітарної політики ЛМР, в особі НМЦО. Партнерами проекту є Академія гуманної освіти, фонд  Dog Trust та ЛКП «Лев».

В лютому-квітні команда спеціалістів від компанії Kormotech, методистів НМЦО, ветеринарів, фахівців з гуманної освіти та зоопсихологів провели вже 8 тренінгів для вчителів біології міста Львова. Вони триватимуть до середини травня, після чого вчителі понесуть свої знання семикласникам. А допомагатимуть їм у цьому спеціально розроблені робочі зошити (із інноваційними вправами, завданнями та великою кількістю ілюстрацій) та навчальні посібники.

Керівник проекту, керівник служби зі зв’язків з громадськістю компанії Kormotech, Катерина Ковалюк зазначає: «Багато хто думає, що раз ці уроки про тварин, то це щось виключно веселе. Проте це не так. Час зрозуміти, що тварина - не іграшка. Ми навчимо дітей практичної відповідальності, засвоєння адекватної поведінки в ставленні до тварин, розумінню їх як тотожних собі живих істот. А найцікавіше, що такі зміни в свідомості приводять дітей до гуманності, любові до всього живого, і люди не виключення».

У курс входитиме чотири інтерактивних уроки та один виїзний – на ЛКП «Лев», аби діти могли пересвідчитись, що наслідки безвідповідального ставлення до тварин – жахливі.

В 2016 році проект було пілотовано у 16 школах міста. Після чого були зібрані відгуки, внесено корективи в існуючі матеріали та видано 2-ге видання матеріалів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: