Суд виніс вирок двом організаторам перекриття траси у Гряді

17554107_1315880131798942_3654321380139955515_n-e1490779673306

22 червня Жовківський районний суд ухвалив два вироки учасникам перекривання 29 березня траси Львів-Рава-Руська, у селі Гряда. Підсудні пішли на угоду зі слідством і відбулися штрафами. Вироки оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

На лаві підсудних опинилися мешканець села Станіславчик Бродівського району, учень профліцею і безробітний львів’янин. Обом їм інкримінували ст. 293 КК України.

Стаття 293. Групове порушення громадського порядку

Організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активна участь у таких діях -

караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

У ході слідства було встановлено, що учень профліцею погодився за 1200 доларів організувати «масовий захід» з перекриття траси. Йому, зокрема, треба було зібрати 100-150 людей і організувати транспорт. Але хлопець вже за кілька днів зрозумів, що сам не зможе зібрати стільки учасників акції, запропонував за 400 доларів зробити це іншій людині.

Інший підсудний, безробітний львів’янин, за таку ж суму, 1200 доларів, також погодився зібрати для участі в акції 150 людей і забезпечити їх транспортом.

26 березня електронною поштою вони отримали вказівки – детальний план перекриття дороги. Де мають бути розташовані учасники, скільки їх має бути, розміщення плакатів, банерів, підпалені шини і фаєри. А головне – не виконувати вимоги правоохоронців, які, очевидно, прибудуть на місце перекриття траси і не розблоковувати дорогу.

28 березня були узгоджені транспортні деталі і наступного дня автобуси мали забрати тих, хто погодився брати участь у перекритті траси, біля Порохової вежі і магазину «Сільпо» на Науковій.

«…приблизно о 10 год. 30 хв. 29 березня 2017 року учасники масового заходу у кількості 100-150 осіб взявши плакати, банери та прапори, вийшли на пішохідний перехід та перекрили дорогу», – йдеться у документах справи.

15 червня підсудний пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою провину.

Інший підсудний, безробітний львів’янин, мав забезпечити учасників масового заходу шинами, плакатами і банерами.

Два чи три десятки шин підсудний отримав на шиномонтажі біля Галицького Перехрестя. Це було ввечері 28 березня. Шини відразу ж відвезли туди, де мала проходити акція. Потім він забрав плакати, банери і продукти, адже планувалося, що акція буде тривалою.

Свою провину підсудний визнав 14 червня і уклав угоду зі слідством.

Зрештою, 22 червня обом організаторам були винесені вироки – штраф в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Нагадаємо, 29 березня у селі Гряда близько півтори сотні людей перекрили трасу Львів-Рава-Руська. У них були польські прапори і плакати з написати «Поляки, об’єднуйтеся». Вони запалили фаєри, мали з собою дрон і фотоапарти. Невдовзі на місце події прибули правоохоронці, після чого учасники акції стали тікати. З’ясувалося, що серед «протестувальників» були приїжджі з інших областей. Втім, не вдалося виявити і поляків…

До речі, приблизно у цей самий період відбулося ще декілька провокативних подій, які більш детально можна прочитати тут.

Оксана ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: