Приміщення депо у Львові перетворять на креативний центр. Візуалізація

P70906-141242
Ілюстрація проекту «Lem Station». Фото: Дивись.info

Колишнє трамвайне депо у Львові планують перетворити на інтелектуально-розважальний центр.

 

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Колишнє трамвайне депо, що знаходиться на перетині вулиць Сахарова, Героїв Майдану та Вітовського, за чотири роки має стати інтелектуально-розважальним центром. 5 серпня відбулося засідання комісії, яка затвердила пропозицію компанії «Lem Station» з реконструкції приміщень та перетворення території на креативний простір.

«Зовнішній простір лишається непорушним. Це була умова міста — не руйнувати приміщень, а провести їх реставрацію, — каже начальниця управління інвестицій та проектів Ольга Сивак. — Один з ангарів стане простором подій. У ньому відбувався LvivMozArt. Середній ангар — це місце для роботи з коворкінгами. Також тут буде місце, де можна буде попити кави. В окремому приміщенні буде виставковий зал, планують облаштувати майстерні для IT, урбаністів, дизайнерів легкої промисловості. Окремо буде дитячий центр: наприклад, якщо батьки працюють у дорослій частині, тут можна буде залишити дітей і вони займатимуться своїми справами».

На реалізацію проекту місто відвело 4 роки. Ольга Сивак зазначає, що «Lem Station» обіцяють основні роботи завершити за два роки та поступово здавати об’єкт в експлуатацію. Ще півроку компанії потрібно на розробку технічної документації.

За попередніми розрахунками, необхідна інвестиція — від 5 до 7 мільйонів доларів.

«Lem Station» бере приміщення депо в оренду на 50 років. Компанія платитиме 5% у бюджет міста від оціночної вартості цього об’єкту. Яка це точно сума, Ольга Сивак не зазначила, бо, за її словами, не мала «розрахунків під рукою».

Ілюстрація проекту «Lem Station». Фото: Дивись.info

Більше про історію обговорень щодо облаштування приміщень колишнього депо читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: