Зі 120 дітей у навчально-реабілітаційному центрі було лише 40, – Гірняк

IMG_4201

У комунальному закладі ЛОР навчально-реабілітаційного центру «Оберіг», що на вулиці Пекарський, зі 120 дітей у класах було лише 40. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк під час рейду комунальними закладами області.

За його словами, на цей заклад на рік виділяється 11 мільйонів гривень. За документами у центрі має навчатися 120 дітей з особливими потребами, натомість сьогодні, обійшовши класи, нарахували тільки 40 учнів. Сніданки готували на 60-ох.

«Об’єкт належить освіті. Тут є неповносправні діти. Ми цікавимося, які потреби є в закладу. Ми дивимося, як використовуються гроші», – сказав Володимир Гірняк.

Як розповів голова комісія ЛОР з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Олег Домчак, станом на 7 вересня в навчальному закладі числилося 136 дітей. Після того, як у центрі працювала комісія, у списку залишилося 120 дітей.

Ще одна проблема подібних закладів – надзвичайно завищений штатний розклад.

«Ключове порушення, практично стандартне, у таких закладах – завищений штатний розклад. Ми за те, щоб дати гроші на ремонт закладу, ми за те, щоб дати гроші діткам, дати гроші на харчування. Але ми побачили надзвичайно завищений штатний розпис у цьому закладі. Ви бачили, 3 бухгалтери і нікого о 10-ій годині нема на місці. Усіх працівників – 78», – сказав Олег Домчак.

Він пояснив, що з 11 мільйонів гривень, які йдуться на цей заклад, 70% – це зарплата і оплата за енергоносії.

«З обласного бюджету – це 2 мільйони 300 тисяч. Крім того, ми маємо ще субвенцію, якої не вистачає на фонд оплати праці, а це і освіта, і медицина. Тому потрібно робити якісь висновки – чи доцільно сьогодні утримувати стільки вчителів. Адже є заклади, які потребують цих коштів», – додав Олег Домчак.

«Коли ми заходили у клас, то педагогічного працівника не було, незважаючи на те, що він зобов’язаний працювати з такими категоріями дітей. Ми обійдемо всі заклади і хочемо знайти кожну ставку. А це все гроші громади, які можна витратити на інші речі», – наголосив Володимир Гірняк.

Натомість працівники навчально-реабілітаційного центру «Оберіг» відсутність дітей пояснюють п’ятницею.

«Рано розбирають дітей. Ночує тільки 40-45 дітей. На суботу-неділю всіх дітей забирають додому», – сказала директор Любов Іваницька.

Керівник закладу вважає найбільшою проблемою невідремонтований фасад

«Головна проблема – це фасад. Він у жахливому стані і кожного року ми подаємо прохання про виділення коштів на реставрацію фасаду. Але за 20 років ніхто про це не думав», – сказала Любов Іваницька.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: